1188 Piep en de chocoladefontein

Het begint met de boodschappen. Die doen we altijd samen. Lief stelt een lijstje op voor het menu, ik vul het aan met de basis en dan haal ik ze op. Vandaag is het raak want we eten met onze vrienden en deze keer is het bij ons. We eten visfilet met kurkuma, noedels en cashewnoten en dat is dan alleen nog maar de titel van het gerecht en al snel blijkt dat platte rijstnoedels helemaal niet hetzelfde is als rice noodles. Maar behalve de Deen hebben we ook nog Toko Boemboe Bali.
Vooraf is er een voorafje met mango, garnalen en omeletstreepjes en dat komt ook allemaal op het lijstje. Voor het toetje haal ik soesjes, spekjes en nog wat eetjes die je onder een chocoladefontein kunt houden, want dat zal het hoogtepunt van de avond worden.
Afijn, Lief staat de hele middag in de keuken en ik dek de tafel zo feestelijk mogelijk en dan is het al kwart voor zeven en er is nog niemand. Nu blijkt dat mijn horloge een uur te laat staat, waardoor het vroeger is. Komt zeker door die hele discussie over de zomertijd. Ik heb geen idee hoe het kan, maar zodra ik het weer op tijd zet komen de gasten binnen.
Ik schenk de wijn in en het wordt gezellig. We houden de kinderen niet voortdurend aan tafel, maar wanneer zij in het donker in de voorkamer verstoppertje spelen, kunnen wij wel lekker rustig kletsen.
Dan is het tijd voor het toetje. Ik heb van te voren de gebruiksaanwijzing van de chocoladefontein gelezen: Eerst veertien belangrijke regels over de veiligheid (12. Never use the product close to combustibles) en dan de aanwijzing de chocola in het apparaat te gieten en het aan te zetten by moving the switch. Dat lijkt mij nog wel te doen. Nu kijk ik even op het pak chocolade. Dat is nog geruststellender: Postner Finest Dark Chocolate is extremely simple to use. You simply put the bag straight into the microwave… It will melt quick and evenly. It is then ready to use, no mess, no fuss and no need to add anything!
Je vraagt je af waarom je het dan zou doen, als het allemaal zo netjes gaat, maar gelukkig wordt het toch nog een enorme kliederbende en hebben de kinderen meer plezier dan ooit. Een zeer geslaagd toetje, waar nog lang over nagepraat wordt.

Ate Vegter, 7 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s