1196 Drie op een rij mis

Wie van de drie mis ik nu eigenlijk het meest, de krant, het konijn of de TomTom? Dat is de vraag waar ik vanmorgen mee wakker word. Hij speelt zo een tijdje door mijn hoofd, want het is nog niet zo gemakkelijk om deze onvergelijkbare grootheden met elkaar te vergelijken.

Het sociaal wenselijke antwoord is dat ik het konijn het meeste mis. Ze is toch een hele tijd deel van ons gezinnetje geweest en Micky zit er nu echt wel wat verloren bij. Het juiste antwoord is dat Micky haar het meeste mist en van de mensen mist Lief haar het meest, zei Piep van de week en ik denk dat ze gelijk heeft. Maar ja, dat is niet de vraag. Vrouwtjeskonijnen graven graag in het gras en mannetjes zitten liever thuis, dus je begrijpt dat we hier en daar wat beveiliging hebben kunnen verwijderen. Is ook geen antwoord, maar het speelt allemaal mee – in je hoofd.

Het cultureel wenselijke antwoord is dat ik de krant het meest zal missen, maar dat valt heel erg mee. Ik mis het knisperen alleen op zaterdag. De Volkskrant app vertelt hetzelfde nieuws maar dan onopgemaakt en zonder columns en dan heb ik ook nog het AD, de NOS en het Parool. En ik lees nu de NRC-Next gratis, hoe dat kan weet niemand. Verder vind ik al dat nieuws dat zomaar je hoofd binnenrolt steeds betrekkelijker. Ik ben aan het overwegen om alleen nog maar de ontwikkelingen te volgen van mensen die ik een hand kan schudden.

Het platte antwoord is dat ik de TomTom het meeste mis. Ik heb donderdag onmiddellijk een nieuwe besteld en die gisteren geïnstalleerd, wat in tegenstelling tot de vorige keer een makkie was, omdat ik precies dezelfde heb genomen, de Via52. Een aanrader, want ook vandaag gaan we weer de weg op, naar Bunschoten-Spakenburg, of all places.

Ate Vegter, 13 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s