1197 Ongestoord Onderweg? Rij Mono

Gisteren een mooi afstapje gemaakt bij de tuindeuren. Er was eerst een groot plankier van steigerdelen, nu hebben we dat teruggebracht tot een mooi kleintje. Onder het afstapje hebben we een holletje voor Micky gemaakt die het nu immers alleen tegen de poezen moet opnemen. En we hebben de chip van het kattenluikje anders ingesteld zodat Micky nu ook naar binnen kan.
Eerlijk gezegd heeft Laura het nieuwe afstapje bedacht en ook het meeste en het zwaarste werk gedaan, zoals dat hier gaat. Ik heb alleen het gevaarlijke en het leuke werk gedaan, het afslijpen van de oude schroeven die we niet loskrijgen en het op maat zagen van de steigerdelen. Dat gaat nog in twee fasen: eerst sjouwen we alles naar meneer De Jong om het daar te laten zagen, maar dan zien we toch nog een mooiere oplossing en zaag ik het laatste stukje er zelf maar af. Verder heb ik even de nieuwe TomTom uitgeprobeerd, onderweg naar een nieuwe 240 voor Jens, die nu ook eindelijk in een fatsoenlijke auto gaat rijden. Het is natuurlijk geen nieuwe maar een andere, maar wel een hele mooie.
Ik dacht eerlijk gezegd dat iedereen inmiddels wel met een TomTom of andere navigatie zou rijden, maar dat ligt toch nog anders, ben ik achter gekomen. Sommigen vinden het leuk om het zelf uit te zoeken, wat ik wel snap, maar ook onbegrijpelijk vind en anderen doen het op hun telefoon, wat heel goed kan, maar ik gebruik de TomTom juist om handsfree te bellen en bovendien heb ik mijn telefoon nu zo ingesteld dat hij geblokkeerd wordt zodra ik de weg op ga. Dat allemaal in het kader van de nieuwe overheidscampagne Ongestoord Onderweg? Rij Mono. Houd je ogen op de weg. Een campagne die vraagt om onder het rijden alle binnenkomende berichten uit te zetten.
Dat is allemaal prima, maar soms gaat het wel wat ver. Gisteravond liep ik langs mijn auto en toen blokkeerde mijn telefoon al bij voorbaat. Zo kun je ook wanneer je ernaast rijdt gebruik maken van de wifi van de bus, maar dat kan ik niemand aanraden. Is veel te veel stereo.

Ate Vegter, 14 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s