1201 Een beetje wennen

Ik merk dat ik steeds meer tikfouten maak. Niet een paar, maar regelmatig en ook steeds dezelfde. Ik vind het vreemd, totdat ik de oorzaak gevonden heb. Wanneer ik nog eens goed naar mijn toetsenbord kijk, ik heb al eerder wat vage vlekken gezien, blijkt dat er stelselmatig steeds meer toetsen worden afgeplakt. Het lijkt elke dag wel erger te worden. Wie doet dat in godsnaam! Ik vraag nog eens door in mijn omgeving, maar niemand herkent het dus het moet wel aan mijn thuissituatie liggen, zoals dat zo vaak overal het geval is.
Wat is dan het geval? Piep is aan een typcursus begonnen. Dat is nog tot daaraantoe, maar nu blijkt het een cursus blind typen te zijn. Geen braille, maar blind typen voor zienden, zal ik maar zeggen. Om het effect van blind na te bootsen worden de toetsen afgeplakt, maar niet allemaal tegelijk. Ik mis nu de acht toetsen waar je als typist altijd je vingers moet houden, asdf en hjkl. O, zit dat zo.
Ik krijg opeens visioenen van mijn mulojaren toen ik ook een typcursus deed bij Schoevers. Ik sleep jullie er allemaal doorheen, toeterde de enthousiaste bejaarde juffrouw, ze was waarschijnlijk veel jonger dan ik nu, gedurende de lessen, maar ik kreeg sterk de indruk dat ze meer zichzelf dan ons moest overtuigen. In ieder geval heb ik er wel mijn snelheid mee opgevoerd, maar echt blind is het nooit gelukt, hoewel ik mij nog kan herinneren dat er daar helemaal geen letters op de toetsen stonden. Maar ik ben meer een bijziend type, wat ook bij mijn brilsterkte past.
Zo wordt het typen er thuis niet gemakkelijker op en valt een belangrijk besluit uit de lucht, wat daar al een tijdje hangt. We kopen een laptop, ook omdat ik dan onderweg, op vakantie, op reis, weet ik veel waar, gemakkelijker mijn dagelijkse Sisyphus arbeid kan verrichten.
Eerlijk gezegd is het wel even wennen, want alles gaat net een beetje anders en Apple is met de Macbook Pro heel wat verder dan ik ooit alleen ben gekomen, dus de samenwerking verloopt nog wat stroef, zoals bij mij altijd in het begin, maar ik heb toch ook het idee, dat tempo en routine er wel aankomen, net zoals dat bij een nieuwe auto het geval is.

Ate Vegter, 18 oktober 2018
http://www.atevegter.wordpress.com

 

6 Comments

  1. De laptop kan ik niet missen, net zomin als de iPad. Overweeg een MacBook te kopen, nu nog Asus met Windows, bevalt ie wel, Ate. Hoeveel inch? Heb 13 eens geprobeerd, maar vond dat een te klein formaat letters.

    Geliked door 1 persoon

      1. Ja, dat instellen is mij bekend. Ga tzt kijken naar de 15 inch, jammer dar 17 niet meer wordt gemaakt.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s