1202 De grote stad M.

Vorige week kwam ik uit de grote stad A. om er hier in Monnickendam achter te komen dat mijn TomTom uit mijn auto gestolen was. Zo wordt ook Monnickendam steeds meer een echte grote stad met ambities. En het kan snel gaan. Vanmorgen wil ik tanken bij de Esso aan het Noordeinde, blijkt dat helemaal niet meer te kunnen. Ja, de pompen staan er nog wel, maar wie er ook komt, geen pompbediende.
Ik wil even naar binnen lopen om te vragen hoe dat zit. Ik zie dat de deur dicht is. VERZEGELD staat er op het plakband waarmee de deur verzegeld is, voor het geval je het niet begrijpt. Daarnaast een fraai plakkaat aan de deur: DRUGSPAND GESLOTEN. Door de burgemeester van Waterland op grond van artikel 13b Opiumwet. Daaraan kun je al zien dat het een hele oude wet is. Dat ze onze vriendelijke burgemeester dit soort rotklusjes laten doen. Het stond zeker al een tijdje leeg? Ja, een paar jaar al. Een paar jaar?! Wie is dan de eigenaar? En waarom doet die er niks mee? Weet ik veel, de gemeente zelf, of de woningbouwvereniging, of een of andere speculaas, ik weet het echt niet. In ieder geval iemand zonder haast. Er hadden al lang prachtige woningen kunnen staan. Voor ouderen of voor jongeren, maakt niet uit, wat dat betreft pakken die drugsjongens het sneller aan. Ja, die kunnen er mee verdienen. Maar dat kun je met huizen bouwen ook. Huur- of koophuizen, allemaal prima, er zijn nog zoveel mensen in deze prachtige stad die een huis zoeken. Waarom gebeurt hier niets, echt helemaal niets, behalve dan dat het nu gesloten en verzegeld is? Ja, er moet een plan zijn en een vergunning, die benzinepompen moeten weg en zo, van die dingen. Wel, het plan is huizen bouwen en een vergunning is niet meer dan een handtekening van iemand die het ook niet weet, maar toevallig op de verkeerde stoel zit. En als je Esso belt halen ze die pompen zo weg. Die schamen zich rot. Voor hen is het ook slechte reclame, terwijl ze juist zo lekker aan de grote weg timmeren. Zeg maar dat het aan het Noordeinde een kwestie van pompen of verzuipen is. Misschien dat dat helpt. Niemand doet anders wat. Staat het volgend jaar nog leeg.

Ate Vegter, 19 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Vancouver heeft ook veel benzine stations weggehaald, omdat de grond veel rendabeler is als er gewoond kan worden.
    Probleem is dat de door (olie en benzine) gecontamineerde grond vaak uitgegraven moet worden, zodat het veilig is voor woningbouw.
    Een goede zaak om vaart achter te zetten, want lege benzine stations zijn lelijk (vind ik).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s