1203 Pino en Dino eindelijk samen

Ik ben er al een tijdje mee bezig. Ik wil een andere Volvo. Ik heb nu bijna zeven jaar in die mooie rooie gereden en het is nu wel een keer genoeg geweest. Probleem is wel dat ze het ondanks haar leeftijd van 25 en haar kilometrage van 400.000 nog steeds uitstekend doet, dus ja.
Ik heb mijzelf wijsgemaakt dat ik er wel een wil met een derde bankje en leren bekleding en cruise control en airco. Dat moet dan een Super Polar worden. Die zijn er nog genoeg, maar is er op dit moment ook een goeie te koop tegen een schappelijke prijs? Ik surf wat over het net en bots opeens met een prachtige witte zwaan, die statig haar verblijf houdt in het midden des lands. Ik overweeg hem direct te kopen, hij is heel mooi en heeft een derde bankje. Dan kom ik er weer op terug. Ik kan nog geen afscheid nemen van de mijne en ik stel voor alleen het derde bankje over te nemen. Dat kan natuurlijk niet en ik besluit er dan toch maar een paar jaar in te blijven rijden, om dan over te stappen op de XC60. Ik koop een derde bankje bij Nordicar en maak een afspraak om het erin te laten zetten.
Ondertussen is vriend Jens ook bezig met een nieuwe auto. Liefst een ruime comfortabele wagen met zeven zitplaatsen voor een schappelijke prijs en niet te luidruchtig. ‘Mag hij ook heel erg mooi zijn?’ vraag ik. Dat mag en zo komt de wezenloos mooie witte weer in beeld en we maken een afspraak en een proefritje en horen het smartelijke verhaal van de vorige eigenaresse, die maar node afstand kan doen van haar Pino, want zo heet hij, maar soms moet je keuzes maken, zegt ze. Ze vraagt hoe mijn Volvo heet en tot mijn schande moet ik bekennen dat ik haar nooit gedoopt heb en ik kom niet verder dan haar bijnaam, die mooie rooie. Later bedenk ik dat het voor dopen nooit te laat is. Mijn opa liet zich op zijn tachtigste nog dopen en zo doop ik haar Dino en Dino is vanaf nu haar naam. En zo zijn Pino en Dino nu eindelijk samen en volgende week gaan we met beide op stap om nog meer van alle comfort en ruimte en schoonheid en bankjes te genieten.

Ate Vegter, 20 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s