1253 Bruidspaar

Terwijl in de donkere avond de lichtjespieten voor het huis langs lopen richting de Grote Kerk, wat een prachtige plek, om samen met de oude Sint afscheid te nemen van Monnickendam, doen wij alle lichten in huis uit, sluiten we de deur en gaan we tegen de stroom in naar de Four Seasons, waar we gereserveerd hebben.

Het is 6 december 2018. Het is 1675 jaar geleden dat Sint-Nicolaas is overleden, 63 jaar oud. Het is over twee dagen 102 jaar geleden dat mijn vader is geboren en het is 12½ jaar geleden dat wij zijn getrouwd. Een feestelijke dag, die we graag samen met het enige spruitje waar we van houden, Sofieke, willen vieren.

’s Morgens in alle vroegte heb ik Laura een ring gegeven ter opluistering van haar schoonheid en de feestvreugde. Een ring met een mooi verhaal dat we je graag een keer uit de doeken doen en nu in de avond genieten we samen van het lekkerste eten ooit. ‘Ik heb nog nooit zo lekker gegeten,’ sluit ik de maaltijd af. ‘Dat zeg je altijd,’ reageert Sofieke en dat is waar, het gaat met alles eigenlijk steeds beter en je kan dat niet genoeg benadrukken.

Na het eten lopen we over de Haven en de Middendam naar huis. We genieten van de klassieke schoonheid van deze kleine stad, dit grootse dorp dat ook haar beste beentje heeft voorgezet en midden op de Damsluis pronkt met een prachtige kerstboom, die de volgende feestperiode inluidt en draagt.

Zo vieren wij onze bruiloft tussen de groten feesten van het jaar, tussen klaas en kerst. We vieren het vandaag, 8 december 2018, samen met Anne en Guy en met Jolan en Emiel, die ook hun koperen jubileum vieren, en met alle genodigden in vol ornaat. Een prachtig feest op een prachtige plek. Het thema van het feest is Liefde en Tijd en dat is ook precies wat we vieren: onze liefde en tijd voor elkaar en onze liefde en tijd die we geven en krijgen, onze liefde en tijd voor en in de wereld. Amen.

Ate Vegter, 8 december 2018

En zo begon het in 1953:
www.atevegter.wordpress.com/53

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s