1260 Piep en pap en Piep en pap

Ik moest opletten dat ze ons niet zouden kunnen zien. Het was bizar. Ik zag mijzelf de glazen kap opentrekken en uitstappen. Daarna hielp ik Piep en de professor uitstappen. Maar was ik het wel zelf? Wie stond er dan hier te kijken? Dat was ik ook! Ik werd er gek van en zou verdwaald zijn in mijn gedachten als niet de professor en Piep recht op mij af kwamen. Ik trok Piep naar achter en deed zelf ook een stapje terug. Bij de glazen deur naar de trap aangekomen, draaide Piep zich plotseling om en riep:
‘Pap, kom je? We gaan naar binnen!’ Ze stond ongeduldig met de professor bij de deur te wachten en keek mij aan.
‘Ja, ja, ik kom eraan,’ zei ik en ik liep ook daadwerkelijk in hun richting, wat ook mijn richting was want ik stond met Piep en de professor pal achter het gebouw van de trap.

Ze gingen naar binnen en de trap af. Ik hoorde ze nog kletsen. Toen stierf hun geluid weg. We keken elkaar aan. Ik haalde opgelucht adem. Piep streek dramatisch haar hand langs haar voorhoofd en professor Paf keek vastberaden, alsof hij alles onder controle had:
‘De eerste fase van dit experiment is zeer goed verlopen geweest. Mijn uiterste complimenten. Nu gaan we direct naar het tweede bedrijf. We lopen rustig naar de schotel, stappen in en vliegen weg. Er kan geen probleem zijn. Het moet goed gaan. Kom, heer Pap, niet gedraald. Jongedame, it’s time to fly away!’

Het ging mij veel te snel, maar ik besefte ook dat we snel moesten zijn, maar het was Piep die roet in het eten gooide:
‘Dat kan niet, professor! Dat is diefstal!’
Ze worstelde haar hand los uit de mijne en ging pal voor de professor staan, met haar handen in de zij:
‘Ja echt, professor, we kunnen er niet zomaar mee vertrekken! Wat moeten zij dan? Dan kunnen ze nooit meer terug!’
Ik dacht dat Piep hier wel een punt had en ook de professor leek even uit het veld geslagen maar hij herstelde zich snel:

‘Nee, nee, lieve Piep. Dit is geen diefstal, in genen dele. De schotel is echt van ons. Jij hebt hem zelf gebouwd van lego weet je nog en toen heeft je vader op de vergroter gedrukt en toen zijn jullie gaan vliegen en toen heb jij mij erbij geroepen en toen zijn we na alle avonturen uiteindelijk hier geland. Zo is het gegaan en nu gaan we weer terug.’
‘Maar nu zijn zij ermee gekomen, professor. Wat moeten zij dan?’
We liepen intussen al naar de schotel en de professor was zo overtuigend en voortvarend dat ik de schotel opentrok, Piep erin tilde, daarna de professor hielp en uiteindelijk ook zelf instapte. Ondertussen praatte de professor verder:

‘Zij? Dat zijn wij zelf, lieve Piep. We zullen naar beneden gaan en wat rondwandelen, we zullen je jonge vader ontmoeten, weet je nog? Later zullen we naar zijn werk gaan en weer hier terugkeren en dan zullen we in de schotel stappen en wegvliegen. Precies wat we nu gaan doen. Het is allemaal een kwestie van tijd.’

Nu leek ik de prof toch te kunnen betrappen op een misverstand: ‘Maar professor, de schotel staat er dan toch niet meer, als wij er nu mee vertrekken?’
‘Goede heer Pap, u bent een geweldige meedenker, maar hier schieten uw hersencellen toch te kort. Terwijl u weet wat er gebeurd is en gebeuren zal. Het is allemaal een kwestie van tijd, ik zei het u reeds. Ze zullen niet te laat zijn, maar te vroeg en nadat ze op het dak van de Twin Towers zijn aangekomen zal de schotel arriveren en zullen ze kunnen vertrekken, want dat is precies wat we nu gaan doen.

Inmiddels had Piep de stuurbol al beroerd en ik voelde de trilling en het gezoem als een aangename en vertrouwde massage van lichaam en ziel. Langzaam verhief zich de schotel vanaf toren 2 van het WTC en even later vlogen we in zachte deining boven Lower Manhattan, The Battery en het Vrijheidsbeeld, hoe toepasselijk toch. We waren op weg naar huis.

Ate Vegter, 15 december 2018

Ate als dominee: een illusie of een ultieme droom? Lees het hier:
www.atevegter.wordpress.com/60

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s