1266 Kerstkoor De Binnendijk

We zingen wat af deze dagen. Gisteravond nog het traditionele jaarlijkse optreden op de Binnendijk, dat is de oecumenische basisschool waar onze kindertjes naar toe gaan. We zongen tijdens het kerstdiner. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. We hebben heel wat geoefend de laatste weken. Eerst één keer per week om het ritme erin te krijgen en vanaf Sinterklaas twee keer per week voor het tempo, want dat is bij elk optreden van groot belang, anders duurt het te lang.

We hebben geoefend in de Bonte Os, juist om de verbinding met de kerststal te voelen. Ook hebben we nog drie keer gezongen bij de kerststal op de Middendam, maar toen kwam er helaas niemand opdagen. Zo zong geschoold en ongeschoold vrolijk door malkander heen en eens temeer bleek dat kerst bij uitstek een feest voor iedereen is. We begonnen buiten, bij twee vuurkorven en een weliswaar verlaten, maar toch goed gevulde kinderwagen bij wijze van kribbe. Daar hebben we het standaardrepertoire afgewerkt van Nu sijt wellecome tot en met Last Christmas.

Vervolgens was er geen ontkomen aan en moesten we met de door glühwein gesmeerde kelen de klassen rond. We begonnen bij groep drie die de ouderen onder ons nog goed kennen als de eerste klas en zo werkten we ons door het hele curriculum heen tot en met de gecombineerde groep zeven/acht. Vervolgens daalden we weer af naar groep een en twee, zeg maar de voormalige kleuterschool. Wat mij direct opviel is dat die kindertjes echt ontzettend klein zijn. Echt niet normaal zo klein. Heel klein. Ik heb ze maar even kalmerend toegesproken dat het allemaal goed komt en dat ze later vanzelf groot worden, meer om mijzelf gerust te stellen, en daarna zijn we ook daar gaan zingen.

Het was een bijzonder evenement, vooral om dat orkestleider Vincent alle klassen aanvuurde om toch vooral zo hard mogelijk mee te zingen, hetgeen zijn uitwerking niet miste. Ik denk grosso modo dat er in groep zes het hardste gezongen werd. In groep zeven/acht was het decibelisch harder maar die moest de jury toch diskwalificeren omdat er ook geschreeuwd werd.

Na het zingen gingen we naar de aula waar de kinderloze ouders veilig stonden te borrelen, dachten ze. We zijn daar ook nog even flink tekeergegaan, maar de wijn had zijn werk al gedaan en van meezingen was hoegenaamd geen sprake. Het programma na de pauze hebben dan ook maar geschrapt, tot grote opluchting van iedereen. De volgende optredens staan gepland op vrijdag 17 uur bij de Bierderij, zaterdag 11 uur op de Middendam tegenover de monnik en Eerste en Tweede Kerstdag in Swaensborgh, maar deze laatste twee optredens staan zoals gebruikelijk onder druk.

Ate Vegter, 21 december 2018

examen doen is een eitje:
www.atevegter.wordpress.com/.66

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s