1273 Opgeruimd staat netjes!

De leegvlakte van dagen tussen kerst en oud geeft ook behoefte aan leegte in huis. Opruimen en weggeven zijn woorden die elkaar mooi aanvullen en graag als woedende zusjes door het huis razen. Zie je ze niet dan doe je het zelf. Het is niet anders. Ze zeggen wel een gezonde geest in een gezond lichaam maar dat is maar een slap aftreksel van de oorspronkelijke gedachte: Een opgeruimde geest in een opgeruimd huis! Daar gaat het om! Zo is menig spookverhaal begonnen. Kijk rustig even om je heen. Is het een rommeltje, dan kan er van enig ordentelijk denkwerk in het hoofd nauwelijks sprake zijn, al denk je vermoedelijk zelf van wel, maar daar zie je al direct waar het misgaat.

We hebben twee kattenkrabpalen weggedaan. Een buitenkat haalt er z’n neus voor op en dan is het alleen maar een sta-in-de-weg, favoriet woord van mijn moeder als het om mijn spullen ging, vroeger. We hebben een hele doos boeken weggedaan. Ik zal de schrijvers niet noemen, maar de buitenbieb trekt absurd veel pulp fictie aan, die door niemand wordt meegenomen. Zo blijven wij met de troep zitten. De aansporing om te halen en te brengen en niet alleen maar te dumpen wordt kennelijk niet gelezen, net zomin als de boeken.

We hebben gezellige, oude tuinartikelen weggedaan. Buitenlantaarns en de brocante haken om ze aan op te hangen. Rommel, als je er te lang naar kijkt. Zo krijgt de tuin weer zijn oorspronkelijke strakke karakter. Verder hebben nog wat lampen en een pianokrukje verramsjt. Allemaal naar de weggeefwinkel. Is het nog wat waard in dan zetten we het op Marktplaats. Interessant in deze dagen, want de mensen hebben tijd om te bieden en dat is goed voor de markt.

Zo hebben we onze oude iPad mini na tijden van ledigheid weer in omloop gebracht en ook de terrasverwarmer, die wij voor de koude kerk hadden gekocht is verpatst. Wij dachten dat het op het feest misschien te koud zou zijn, maar zoals velen van jullie gemerkt hebben ging het er behoorlijk heet aan toe. Op zolder gedijt de verwarming ook niet, we gaan hem echt niet in de tuin gebruiken en nu gaat-ie voor een zacht prijsje zo goed als nieuw naar zijn nieuwe eigenaar.

Wat zeg ik? Opgeruimd staat netjes! Hoe zat het ook alweer? Een opgeruimde geest in een opgeruimd huis. Kijk maar om je heen. Ha! Dat zie ik graag. De laatste dagen van het jaar. Ik lust er wel pap van.

Ate Vegter, 28 december 2018

www.atevegter.wordpress.com/73

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s