1286 Nashville Tennessee

Nashville Tennessee heb ik altijd geassocieerd met countrymuziek, je weet wel, wat vroeger op Radio Veronica gedraaid werd door Gerard de Vries, oftewel Cowboy Gerard. Hij zong zelf ook: Giddy Up Go kun je gerust het mooiste Nederlandse lied ooit noemen. Tegenwoordig heb je alleen Ilse de Lange nog in die hoek.

Dat gaat zo niet langer, moet Kees van der Staaij van het SGP gedacht hebben. Wij willen ook ons Nashvillegraantje meepikken en jawel, daar zet hij, met een paar anderen, zijn handtekening onder de Nashville Verklaring, waarin staat dat het huwelijk volgens de Bijbel uitsluitend voor man en vrouw bedoeld is en dat we de homo’s niet haten, maar ze mogen het niet doen en een homohuwelijk is vanzelfsprekend helemaal uit den boze, letterlijk. Geen homohaat maar mannen die het met mannen doen, dat is een gruwel, dat staat ook in het Bijbelboek Leviticus. Bovendien is homoseksualiteit ook te genezen, zegt Kees, maar dat heb ik in de Bijbel niet kunnen vinden.

Het betreft hier maar een klein groepje, lang niet alle orthodoxe Christenen kunnen zich vinden in de Nashville Verklaring, maar toch moet we de juiste vraag stellen.

De vraag is niet waarom orthodoxe Christenen zo precies volgens de letterlijke interpretatie van de Bijbel willen leven, want dat is eigenlijk geen nieuws. De vraag is waarom deze orthodoxe Christenen de Bijbel helemaal niet serieus nemen en er maar net uitpikken wat hen goeddunkt. Waarom nemen ze in Gods naam alleen de homoseksuelen op de korrel? De bijbel gaat veel en veel verder.

In Leviticus 20 wordt een aantal gedragingen genoemd die de doodstraf verdienen. Schrik niet, want het is geen kattenpis. Vanaf vers 9 tot en met 27:

Iemand die zijn vader of zijn moeder vervloekt, die zal zeker ter dood gebracht worden. Een man die echtbreuk pleegt met de vrouw van een ander, zal ter dood gebracht worden, zowel de man als de vrouw. Iemand die gemeenschap heeft met de vrouw van zijn vader zal ter dood gebracht worden, iemand die gemeenschap heeft met zijn schoondochter, beiden zullen ter dood gebracht worden. Een man die, daar is-ie, gemeenschap heeft met een man, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, beiden zullen ter dood gebracht worden. Een man die een vrouw en ook haar moeder neemt, met vuur zal men hem en haar verbranden. Een man of vrouw die het met een dier doet zal ter dood gebracht worden en het dier zal worden afgemaakt. Een man die zijn zuster neemt, zij zullen voor de ogen van hun volksgenoten worden uitgeroeid. Een man die bij een vloeiende vrouw ligt en haar schaamte ontbloot, beiden zullen zij uitgeroeid worden uit het midden van hun volk. Een man die gemeenschap heeft met zijn tante, zij zullen kinderloos sterven. Een man die de vrouw van zijn broeder neemt, kinderloos zullen zij sterven. Wanneer een man of een vrouw door zich de geest van een dode laat spreken, stenigen zal men hen. En zo gaat het nog even door.  Een gruwel is het en bloedschande.

De vraag is nu, waarom staat dit niet allemaal in de Nashville Verklaring? Waarom zegt en begrijpt iedereen dat dit niet meer van deze tijd is maar waarom dan, in Gods naam, maakt men voor de homo’s en lesbiennes zo’n gruwelijke uitzondering? Ik kan de vraag alleen maar stellen. Een antwoord heb ik niet. Liefde is het antwoord. ❤️

Ate Vegter, 10 januari 2019

Algemene Beschouwingen 2015:
https://atevegter.wordpress.com/2015/09/16/233/

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s