1290 Tja, wat zal er gebeuren?

Voorspelling 1

Ik was er echt niet over begonnen, als de NOS de vraag niet gesteld had, maar nu dat wel het geval is, moet er toch ook een antwoord komen. De vraag is: wat zal er gebeuren rond de Brexit? Mooi schemaatje erbij, zodat de uitleg niet verzandt in oeverloos geëmmer, maar iedereen snapt welke kant het uit kan. Het schema volgend zou ik zeggen rechts, rechtdoor, rechts, dus geen akkoord en een nieuw referendum, maar rechts, links, links kan ook. Dat betekent geen akkoord, May treedt af.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze aftreedt, ze geeft niet snel op, maar ik denk wel dat de Brexit helemaal niet doorgaat, dus niet deze deal en ook geen Brexit zonder deal, maar dat de UK lekker bij de EU blijft. Als zelfs iemand zoals May, die tegen de Brexit is, de Brexit er niet door krijgt, dan zie ik niet hoe een voorstander van de Brexit dat wel voor elkaar krijgt. Kortom, geen paniek, het hele verhaal wordt afgeblazen. Of May blijft of niet, dat durf ik niet te zeggen, is ook niet van belang, maar wel dat de Brexit afketst en niet doorgaat. Het zal nog wel even aanslepen, maar ook van dit uitstel komt afstel. Bovendien zal het andere landen en politici ontmoedigen en uiteindelijk zal niemand eruit stappen en de EU gered zijn, zolang Turkije er niet in komt, want dat is echt geen Europa. Ga maar kijken.

Voorspelling 2

Dan ook nog even over Trump, ik heb mijn voorspelling zo lang mogelijk uitgesteld, want je wil mensen die het weten niet voor de voeten lopen, maar mijn voorspelling is helder en duidelijk: Trump zal bij de volgende verkiezingen (ik tikte per ongeluk verliezingen, dat is wel een veeg teken) herkozen worden en ook zijn tweede termijn afmaken. Geen afzettingsprocedure of impeachment gaat hem de laan uitsturen en ook de democraten doen dat niet. Hij doet twee termijnen, tenzij hij plotseling overlijdt, dat kan altijd. Ik denk niet dat een van de democraten hem kan verslaan. De enige die hem wel kan verslaan wil helaas niet, dus dan houdt het op.

Ate Vegter, 14 januari 2019

Avontuur op de Maasvlakte:
www.atevegter.wordpress.com/90

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s