1308 Eindelijk weer thuis

O, wat is het toch fijn om weer thuis te zijn. Eerst een eindje rijden, klein stukje door de sneeuw, dan terug in de grote stad die ik zo goed ken en dan flits met metro en bus terug naar huis, naar mijn kleine Monnickendam. Is er nou geen tweede stad in Europa te vinden als zusjesstad voor Monnickendam? Lieve zusjes zullen het zijn met leuke uitwisselingsprogramma’s voor jeugd en jongeren en bejaarden en mooie samenwerking op cultureel gebied en innovatie en cocreatie.

O, wat is het toch fijn om te dagdromen als je ’s nachts niet kunt slapen. Die twee dagen Brussel gaan lekker in je kouwe kleren zitten. Het waren twee fantastische dagen. Druk, intensief, goed geprogrammeerd en heel erg leuk, dat kwam ook door de mensen en de gesprekspartners. Ik heb nog een boek meegezeuld over Europa in 2030, en dat staat nu al in druk te vertellen aan mijn andere boeken. Er staat een mooi stukje in van Ahmed Aboutaleb over urban development in a more integrated manner en een echt voorwoord over ons als Europeanen. Echt lief.

Het is een mooi gesprek vanmorgen. Ik spreek samen met Lisette met Marjory van den Broeke, chef d’unité van de direction générale de la communication, een buitengewoon aangenaam en verhelderend gesprek. Over alle goede initiatieven om de opkomst bij de volgende Europese verkiezingen te bevorderen. What does Europe for me? Met een mooie website en een Nederlandstalige app: euandme, in my life, my region, my focus. En een sneeuwbalactie: This time I’m voting. Het wordt een vette actie, let maar op. Europa in de palm van je hand.

In de middag worden we opnieuw vergast op twee begenadigde sprekers, zodat we nu ook alles weten van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, zeg maar de ambassade en de verhoudingen tussen Commissie, Raad en Parlement, want dat is nog wel een dingetje. We zijn ook naar het Parlement zelf gegaan en we mogen op de perstribune meeluisteren. Dat is wel het dropje op de ijstaart want EU-onderhandelaar Michel Barnier is net aan het woord over de Brexit en dat klinkt allemaal nogal dreigend en definitief, maar geloof mij nou maar, die Britten blijven lekker zitten. Uitstellen, artikel 50 schrappen en dan een nieuw referendum. Een meerderheid is dan voor blijven, want de oudere tegenstemmers zijn inmiddels overleden. Niks aan de hand. Nu use crying over spilt milk.

Na de borrel met tapas verloopt de terugreis dromerig en voorspoedig, met een klein spectaculair stukje door de sneeuw. Het is nu echt fijn om weer thuis te zijn, maar dat zei ik al. That’s all Folks!

P.S. Waar is de blauwe banaan?

Ate Vegter, 31 januari 2019

Psalm 119 heen en terug:
www.atevegter.wordpress.com/108

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s