1311 Lamscurry met goede vrienden

Gisteren lamscurry gegeten met Jens. Eerst naar de slager en de slijter en de Deen en dan van de boodschappen een gerecht maken, waarvoor Lief de hele middag in de keuken heeft gestaan. Ik heb ook wel eens in de keuken gestaan, maar toen waren de aardappels nog niet eens geschild. Het was heel lekker en gezellig met eten en kletsen en toetjes en koffie en napraten en zo en je kent dat wel en terwijl de grote mensen natafelen kijk ik met de kinderen naar Wie is de Mol, zeer teleurstellend, want mijn mol Robert ligt er nu uit en ik had alles op hem gezet, dus nu mag ik niet meer meedoen. Ook een beetje om ervan af te wezen, maar dat mag je niet verder vertellen.

Vanmorgen eerst een stukje knallen en dan lekker sporten bij Fitstudio Waterland. Om af te vallen, fit te worden en spieren op te bouwen. Dat is echt het betere werk, alhoewel het bij mij een beetje vechten tegen de bierkaai is want ik krijg injecties die het testosteron en ook de spiermassa afbreken, dus ja, waar ben je dan mee bezig. Vroeger was alles beter, toen ik nog rookte en dronk en naar de Rolling Stones luisterde op elpees waar je elk kraakje van kende. Nu ben ik in plaats van dat alles aan de Zoladex en Spotify’s Rolling Stones radio, zodat een logaritme voor je uitzoekt van welke muziek je het meeste geniet. Het lijkt heel wat, maar over driehonderd jaar kijken ze ook naar deze tijd als wij naar de Middeleeuwen en zullen ze niet je hele testosteron naar de kloten helpen, maar alleen het kankerdragend vermogen om zeep helpen. Meestal gaan voorspellingen nogal mank en komt er opeens een doorbraak, maar goed, ziek zijn zal nog wel effe niet zomaar voorbij zijn want wat moeten al die artsen dan en bovendien, het leven zit vol kleine hoekjes.

Daarom kijk ik misschien ook wel zo graag naar Stuk van de VPRO. In deel twee maken we kennis met Daan van 16, die behalve een ernstige spierziekte nu ook een dwarslesie heeft opgelopen. Hij ontdekt dat naar bed gaan nu een transfer heet en is optimistisch en opgewekt van aard, grappig zelfs, met zijn zusje erbij. Weer ademloos zitten kijken en mijn zegeningen geteld. De foto is gemaakt op de toiletten van het Europese Parlement. Ik ben niet zo goed in selfies en dan kom je al gauw bij een spiegel terecht. Fijne dag!

Ate Vegter, 3 februari 2019

www.atevegter.wordpress.com/111

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s