1316 Pianospelen

Het is een beetje een kreupele dag. Nu al, terwijl hij nog maar net begonnen is. Het hoofd wil niet goed en het lijf is wat stijf. Douchen en aankleden helpen wel een beetje, maar het blijft rommelen in de marge. Voorzichtig dan maar met de trap, want laatst miste ik ook de laatste trede en dat is gelukkig goed afgelopen, maar een kleine misstap kan zo maar je hele leven op zijn kop zetten en dan ziet het er allemaal heel anders uit. Kijk maar naar Stuk van de VPRO, op woensdagavond.

Goed. Brokjes voor Tommy, groen en oranje voor Micky, ontbijt voor Piep, ze heeft vandaag tosti-dag dus het brood hoeft niet doorgesneden. Koffie voor papa en mama. Ik maak er een klein cocktailtje van: Ibuprofen, Paracetamolletje, koffie, crackertje met kaas, water, want je moet altijd veel drinken, juist als je gestopt bent.

Het heuglijke nieuws van de dag is dat ik met iets nieuws begonnen ben. Je hebt het al gezien misschien: ik ga weer pianospelen. Nu speel ik alweer een tijdje mee met Piep, mijzelf zo van clandestiene lessen voorziend en tot nu toe kon ik haar met enig gemak voorblijven, maar nu heeft ze ongeveer evenveel lessen gehad als ik ooit in de jaren zeventig en negentig van de vorige eeuw en nu moet ik steeds meer echt mijn best doen. Dat is eigenlijk niets voor mij en daarom heb ik de deskundige en virtuoze hulp van Anton ingeschakeld. Ik krijg nu elke twee weken ook zelf les. Hartstikke leuk. Op woensdag, wat toch al de mooiste dag van de week is, maar dat is weer een ander verhaal.

Ate Vegter, 8 februari 2019

www.atevegter.wordpress.com/116

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s