1332 Als de lente komt…

Ik had nog wel graag een Elfstedentocht gereden, net als mijn oom Ate, of op z’n minst er tussendoor even naar gekeken, zoals de rest van de familie, maar het zit er niet meer in. Nu was dat toch lastig geworden want ik ben geen lid van de Vereniging, zoals ik zoveel mogelijk nergens lid van ben omdat ik er niet bij wil horen, maar ik heb wel weer een aantal buurtgenoten ontdekt die lid zijn. Voor hen bidden wij altijd om meer kou.

Voor dit jaar is het allemaal te laat en wat geeft het ook. Twee weken geleden al zijn we begonnen met de tuin lenteklaar te maken, vijf vuilniszakken tuinafval weggebracht en vorige week nog vier en nu is het opeens tijd om het gras te maaien. Zomaar, terwijl het nog februari is. Dat is nog nooit gebeurd en daarmee is het weer en alles wat daarbij hoort wel in een stroomversnelling geraakt, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen wanneer je naar de foto kijkt, maar wanneer je de tijd in ogenschouw neemt, dan zit er zeker beweging in en die gaat gelukkig de goede kant op: lente en zomer zullen volgen als trouwe klanten van 1614.
1332a
Wij zijn in ieder geval op alles voorbereid. We hebben de knoop doorgehakt waaraan onze nieuwe caravan hing. We gaan hem binnenkort ophalen, terwijl de oude Constructam uit 1973 nu te koop staat op Marktplaats. Kijk maar even. Ik hoor het wel wanneer je belangstelling hebt. Hij is mooi zat. Nu eerst aandacht voor de gewone dingen van de dag, want het is niet anders dan dat ik nu naar de sportschool moet en sinds ik in fase 8 zit hebben ze alles zo zwaar gezet dat ik het niet meer leuk vind en nu geheel op discipline en doorzettingsvermogen mijn rondjes draai, iets wat ik door omstandigheden in mijn jongensjaren al vroeg geleerd heb. Fijne dag!

Ate Vegter, 24 februari 2019

Halloween met Piep:
www.atevegter.wordpress.com/132

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s