1333 Ze blijven echt wel… (over de Brexit)

Een grappig berichtje van May uit 2016: ‘Ik geloof dat het duidelijk is dat het in ons nationaal belang is om lid te blijven van de EU.’ Zo word je nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt dat May zelf geen voorstander is van de Brexit, of om het helderder te zeggen, dat ze er voor is om in de EU te blijven.

Feiten? Is het geen fake news, waar iedereen zo bang voor lijkt te zijn? Nee, want er staat duidelijk bij dat ze het niet getweet heeft, dus niemand probeert hier iemand te doen geloven dat dat wel zo is. Bovendien heeft ze het gezegd in 2016, dus het is geen fake news maar echt oud nieuws. We wisten het al, maar zijn het door haar ijver om te pleiten voor vertrek uit de EU omdat the people dat in een referendum heeft gevraagd misschien even vergeten. Toen ik onlangs in Brussel was dachten tot mijn verbazing en vreugde verschillende van onze gesprekpartners ook dat de Brexit uiteindelijk niet door zou gaan.

Overigens, die hele opgeklopte idioterie over fake news doet mij denken aan die grap van die piloot die de krant van a tot z leest, behalve over de luchtvaart, omdat dat onbetrouwbaar zou zijn. En wanneer je zelf iets leest over een gebeurtenis waar je toevallig bij was dan wijkt het verhaal ook vaak af van je eigen ervaring. Maar goed, dat terzijde. Je leest de krant toch ook voor je plezier.

Ondertussen heeft May het wel gezegd en heb ik het om die reden ook al lang geleden voorspeld, zo moeilijk was dat niet en ze doet ze nu precies wat ik zeg, omdat dat past binnen de Maylijn. Ze stelt de tweede stemming in het parlement uit tot 12 maart, 17 dagen voor de geplande uitzwaaidag op 29 maart.

Tegen die tijd zal iedereen beseffen dat er gebeurt wat niemand wil, namelijk een no deal Brexit en zal een meerderheid instemmen met een nieuw referendum. Dat nieuwe referendum zal bepleiten dat Brittannië in de EU blijft, ten eerste omdat iedereen heeft gezien wat een vertrek behelst en ten tweede omdat veel oude voorstanders van de Brexit inmiddels zijn overleden.

Ate Vegter, 25 februari 2019

Allerzielen: de dood waart rond:
www.atevegter.wordpress.com/133

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s