1336 De klassieker

Nee hè, toch niet weer over die Volvo! Nee, vandaag gaat het over die andere klassieker, Feyenoord – Ajax. Ik moet eerlijk zeggen, ik kan net zo vaak Ajax zeggen en schrijven als ik wil. Ik ken mensen die het woord Feyenoord nooit in de mond nemen, maar het dan bijvoorbeeld hebben over dat clubje van papa (als Piep in de buurt is) of over nultien, alsof ze weten waar dat ligt.

Ik heb 17 jaar in Rotterdam gewoond en 26 jaar in Amsterdam, maar het hart blijft waar het opgroeit. De eerste acht jaar van mijn nog zo jonge leven woon ik in Apeldoorn, waar ik enthousiast fan ben van AGOVV, de Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging, een kordate en welsprekende naam, die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, maar die door modernistische types met zijn tijd mee moet gaan en zo van naam verandert. Nu heet deze moedig teloorgegane club Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder, wat helemaal nergens op slaat en waarbij je je wel afvraagt met welke tijd ze eigenlijk zijn meegegaan.

Inmiddels is de wedstrijd afgelopen en klopt Ajax Feyenoord in de Kuip met een fraaie 3-0. Je zag het al aankomen, want die Ajacieden spelen fris en vrij en lekker snel en Feyenoord speelde vanavond als Oud Swaensborg. John de Wolf zag het ook: ‘Ze staan op de hakken en dan ken je niet in beweging komen, je moet op je voorvoetjes staan.’ En zo is het maar net.

Voor Feyenoord is het seizoen voorbij. Het is bizar dat je nu al bijna zeker weet dat ze derde worden, zo groot zijn de verschillen. Ajax kan nu dankzij Feyenoord makkelijk de beker en het kampioenschap winnen, maar zal dat toch niet doen.

Nog even over AGOVV, wanneer ze echt met hun tijd meegaan, dan kunnen ze hun naam wel weer terug veranderen Alcohol raakt immers steeds meer uit de gratie, weet ik toevallig. De komende dagen kun je nog meedoen met Join the 3 day challenge: no alcohol on february 29, 30 and 31, van Ilja Gort, schrijver van De Druivenfluisteraar. Proost!

Ate Vegter, 28 februari 2019

In je weerstand opstaan:
www.atevegter.wordpress.com/136

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s