1340 Een regenachtige dag

We waren met de hele familie uit eten geweest en juist tijdens dat gezellige etentje in de Ouwe Blauwe moet het noodlot zich hebben voltrokken. We waren de hele dag op pad geweest om onze nieuwe kampeerwagen op te halen uit Almelo en zouden hem de volgende dag inruimen en zo. Een beetje ervan genieten en dan in de loop van de middag een kleine caravan warming party organiseren, voor de intimi en de mensen die toch ook niks te doen hebben.

Maar het liep allemaal anders zoals jullie weten. De hele dag viel in het water door het vuur. De eerste berichten stroomden al vroeg binnen en niemand was nog van de schrik bekomen of er begon op Inspecteur Clouseau, onze buurtapp, een stroom van liefde op gang te komen, een oase van opbloeiende vriendschap, een wilde tuin van ideeën. Het ging allemaal vanzelf en het sprak ook helemaal vanzelf zoals het ging en zoals het in goede banen geleid werd en in rustig vaarwater bleef. Zo, dat zijn wel genoeg clichés om aan te geven dat iedereen graag wilde helpen.

We konden het ons ondertussen nog helemaal niet voorstellen wat er gebeurd was. Je huis tot de grond toe afgebrand, mijn hemel, waar moet je beginnen? Wij wisten het ook niet maar we dachten aan kleren, speelgoed, beddengoed, keukenspullen, wat wel en wat niet en welke maat kinderkleding en ook kleren voor de grote mensen? Ondertussen was er al een prachtig huis beschikbaar en kwam ook de coördinatie goed op gang. Vragen werden gesteld en kregen een antwoord. Iedereen realiseerde zich hoe heftig en verschrikkelijk dit was voor de betrokkenen maar ondertussen ging er ook een bak liefde rond op de app zoals iemand het zo fraai formuleerde.

De nasleep zal nog lang duren en na vandaag komen er nog vele dagen waarin nog van alles gedaan en geregeld moet worden, maar nu is vandaag en de eerste stappen zijn met liefde gezet. Aan het einde van de middag ga ik boodschappen doen en ik tref de andere Volvo’s en we praten hoofdschuddend over het gesprek van de dag. Op de terugweg zie ik dat de kampeerwagen uit het lood gewaaid is en ik stop ernaast om hem recht te zetten. Ik vergeet een foto te maken en doe het dan maar met een foto van zaterdagmiddag, toen we nog van niks wisten en het nog niet regende.

Ate Vegter, 4 maart 2019

Paris Photo:
www.atevegter.wordpress.com/140

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s