1344 Kies je stem

Nog even en dan mogen we weer naar de stembus. Dat is altijd een gezellig uitje naar het Weeshuis, waar de stemcommissie klaar zit om je hartelijk welkom te heten en waar je je eindelijk weer een keer mag legitimeren zonder dat je een boete krijgt. Je telt mee als je gaat en als je dan ook nog een vakje rood kleurt telt je stem ook mee.

Vroeger was dat wel anders, toen was er nog stemplicht en kon je een fikse boete krijgen wanneer je niet ging. Je hoorde eigenlijk nauwelijks van mensen die niet gingen, maar veel mensen hadden toen al bezwaar tegen de verplichting om te stemmen. Het is maar goed dat dat is afgeschaft. Daarom is het fijn als we elkaar nu ook geen morele verplichting opleggen om te stemmen.

Ik zelf ga wel stemmen denk ik, maar het is toch niet zo dat mensen die niet stemmen hun recht om over van alles mee te praten verspelen. Dat hoor je wel vaak, maar dat is echt onzin. Iedereen mag overal over meepraten en als je het niet horen wil dan hoef je niet te luisteren. Niemand bepaalt dat voor een ander. Zo, even de vrijheid van meningsuiting in het zonnetje. Ik stem wel maar wil er niet over praten en ik stem niet, maar wil er graag over praten en die twee andere mogelijkheden kunnen ook, maar het duurt veel te lang om dat allemaal ook nog te moeten uitleggen, dat snap je. Zolang je iemand vindt die naar je luisteren wil is er niets aan de hand en anders praat je in jezelf, dat komt in de beste kringen voor. Ik doe nog wel eens alsof ik tegen de poes praat.

Overigens vind ik die waterschapsverkiezingen wel een beetje overbodig, niet de waterschappen zelf, die zijn heul belangrijk, maar moeten we daarvoor nou naar de stembus? Ja, we betalen waterschapsbelasting, maar ik betaal ook wegenbelasting, inkomstenbelasting en belasting toegevoegde waarde, dus dat zegt niks. En nu het zo veel geregend heeft de laatste dagen, komen die dijkgraven dan ook bij elkaar, als zeg maar de natte rayonhoofden van Nederland? Je weet het niet, hè. Ik zal het ze toch eens vragen. Ben wel blij dat het weer droog is, met dank aan het waterschap.

waterschap het [-pen] Nederlands – Nederlands bestuurslichaam dat verantwoordelijk is voor het oppervlakte- en grondwater in een bepaald gebied, vooral voor de stand, afwatering en zuivering ervan en voor de dijken

Ate Vegter, 8 maart 2019

www.atevegter.wordpress.com/144

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s