1357 Een blij vooruitzicht

Wanneer ik afgelopen dagen een keer naar huis rijd overvalt mij plotseling een weldadig gevoel van eindeloze ruimte en vrijheid. Ik weet niet wat ik meemaak. Ik zit in de auto tussen de Coentunnel en de afslag Volendam dus het landschap zal het niet geweest zijn. Het voelt ook onmiddellijk als een omstandigheid zonder oorzaak.

Het kan ook niet komen door de vertrouwde geluiden van mijn geliefde rode Volvo 240 met z’n zeven dwergen en Sneeuwwitje, want die staat met ernstig hartfalen bij Nordicar in Heerhugowaard en ik rij op dat moment in een van de saaiste Volvo’s ooit, bovendien een automaat met leren bekleding, dus minder passend en ontspannend kan bijna niet want ik moet de neiging om te gaan scheuren voortdurend onderdrukken.

Misschien helpt het wel dat ik op dat moment vrij ontspannen ben. Ik heb eigenlijk geen idee. Het is een gevoel van eindeloze vrijheid, dat ik alles kan doen wat ik zou willen doen, zo kan ik het misschien omschrijven. Het oordeel van anderen is in geen velden of wegen te bekennen. Er is alleen maar openheid.

Wat zou ik dan eigenlijk willen? Misschien wat meer tijd om te lezen? Ik weet het niet precies, maar herinner mij dat zodra ik me met het gevoel ga bemoeien het ook verdwenen is, niet meer dan een zoete herinnering, vervlogen in ruimte en tijd.

Ik heb een keer hetzelfde ervaren, in een tantratraining in 1998, dus het komt niet echt dagelijks voorbij. Verder bedenk ik dat ik misschien überhaupt zo vrij niet wil zijn. Ik ben graag alleen, maar ook graag samen, ik doe graag wat ik wil, maar hecht ook aan gezelschap en vriendschap. Ik deel wat ik doe graag met anderen. Ik ben nog niet bereid om vrij te zijn.

Wanneer ik thuiskom is alles weer bijna normaal, een licht gevoel van heldere hemel zweeft nog door mijn hoofd, maar aardse verantwoordelijkheden vragen om aandacht en actie en dat is eigenlijk wel net zo leuk. Inmiddels heeft de garage gebeld. Ze is klaar en staat op mij te wachten. Wat een blij vooruitzicht.

Ate Vegter, 21 maart 2019

www.atevegter.wordpress.com/157

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s