1359 De lente lacht ons toe

Het is zo’n dag waarop je merkt dat de lente ook nieuwsgierig naar ons is en er zin in heeft. De zon staat boven de evenaar en komt nu gezwind deze kant op. Er moet nog gewerkt worden maar het is ook tijd om op te ruimen. Vandaag is de dag om de iMac weg te doen. Onze relatie is ten einde en ik zet alles terug op fabrieksinstellingen, wat misgaat zodat hij nu voor iedereen ontoegankelijk is. Kan bij het grofvuil. Bedankt voor alles. Kus.

In de tuin kun je echt voelen dat de zon eraan komt. Hij is weliswaar voorzichtig, maar de warmte is onmiskenbaar. Lief is bezig te wieden en te snoeien en ik mag de wilde braam om zeep helpen met al z’n stekeligheden. De natuur is mooi, maar zij komt er bij mij niet in zei Gerrit Komrij al en zo is het maar net.

Dan is het borreltijd en samen met Jens genieten we van het laatste streepje zon en het eerste glaasje wijn. Het leven is goed en al die mooie verleidelijke restaurants van Monnickendam zijn dichtbij. We besluiten om vanavond een flinke impuls aan de lokale middenstand te geven en gaan uit eten bij de Four Seasons. We vieren daar het begin van alle vier seizoenen en nu de lente zich zo duidelijk manifesteert is er geen ontkomen aan. Het wordt een gezellige avond waarbij de kinderen zich voortdurend verheugen op het toetje, de overheerlijke chocolade soufflé, en vervolgens naar huis willen, maar toch. We hebben echt genoten.

Om het feest compleet te maken mag Piep blijven logeren. Wij gaan voldaan en berooid naar huis en kijken nog even naar John Bercow die uitlegt dat de politiek niet zonder verschil van mening kan: difference of opinion is the essence of politics, lacht hij. Gerustgesteld gaan we dan maar slapen, dromend van nog vele lentes en zonnen die net zo nieuwsgierig in het leven staan als wij.

Ate Vegter, 23 maart 2019

De rijdenderechter tankt bij Vegter:
www.atevegter.wordpress.com/159

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s