1366 Camping De Beestenmarkt

Voor wie de gemeentelijk herinrichtingsplannen een beetje kent zal het geen verrassing zijn en voor de anderen misschien een schok, maar binnenkort zal de gemeente beginnen met de herinrichting van de Beestenmarkt. De vele inspraakavonden in het Weeshuis hebben tot een heldere en duidelijke keuze geleid: het wordt de eerste instedelijke stadscamping.

Dat klinkt nogal rigoureus, maar in de praktijk valt het erg mee. De bestrating wordt weggehaald en er zal gras worden gelegd. Dat is het eigenlijk. Omdat het voor Koningsdag klaar moet zijn, wordt er niet gezaaid, maar zullen er graszoden van ‘t Lokkemientje worden gelegd.

De parkeerplaatsen aan het Weezenland maken plaats voor een kleine kantine annex kampwinkel, meer voor de gezelligheid, maar ook voor buurtvereniging Pitto om koffie en chocolademelk te serveren op Koningsdag. Aan de andere kant van de Beestenmarkt zal er sanitair boven het water gehangen worden.

Aan de lange zijde komen dan de staanplaatsen voor maximaal vier caravans, eventueel één camper. Wij hebben daar alvast een voorschotje op genomen om even te voelen hoe het voelt wanneer de lente straks echt gaat beginnen (afb. 1). De gereserveerde parkeerplaats voor bezoekers van de winkel van De Jong blijft gehandhaafd. Het gras is dan verder vrij voor tenten en spelen.

Over de naam van de camping is al veel heen en weer gepraat, maar gezien de historie wordt gedacht aan Camping Piet Blom, of naar Amsterdams model het (Piet) Blompark. De suggestie om de Beestenmarkt om te dopen tot Feestenmarkt wordt algemeen afgewezen, ook vanwege het risico dat de opgroeiende jeugd een dergelijk signaal serieus zal nemen, nu veel lokale kids binnen een paar jaar de puberale leeftijd bereiken.

Suggesties voor de verdere ontwikkeling zijn van harte welkom. Sollicitaties naar de functie van beheerder kunnen worden ingeleverd bij de redactie van het Waterlands Weekblad. We denken aan een handige klusjesmanvrouw met groene vingers en wandelschoenen, maar sneakers mag ook. De werkzaamheden beginnen maandag, dus graag uiterlijk zondagavond alle auto’s weghalen. De caravan mag blijven staan.

Ate Vegter, 30 maart 2019

www.atevegter.wordpress.com/166

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s