1367 Lentekriebels in een stapelbed

‘Zo, ben je daar eindelijk?’ zucht ik tegen de zon, terwijl ik mij in een tuinstoel laat zakken.
‘O, gaan we zo beginnen. Jij hebt geen idee, wat het is om altijd maar te moeten stralen terwijl de helft van je publiek meer dan de helft van de tijd achter de wolken verdwenen is,’ antwoordt de zon.
‘Ik ben echt blij dat je er bent, maar ik wil nu even de krant lezen, want na al die regen en wind is het heel prettig dat het hier nu zonnig is en stil.’
Hij laat mij verder met rust en ik begin eerst maar eens met Dirk de Wachter over de kunst van het ongelukkig zijn. Iedereen wil dat alles alleen maar leuk is terwijl ongeluk wordt ontkend en ondergebracht bij de psychiater. We zouden elkaar meer moeten steunen. Interessante man. Mooi stuk.

Ik loop even naar de caravan die op camping Beestenmarkt staat en waar Lief bezig is met de styling. Ik neem de krant en mijn boek mee. Wat een gezelligheid. Piep is er ook: ‘Papa, zullen we een spelletje doen? Monopoly, Vier op een rij, vruchtenyahtzee of onderzeeërs bombarderen?’ Ik kies voor Vier op een rij.

1367b

Ondertussen is het ook voor andere Monnickendammers de eerste echte lentedag en het loopt storm bij de winkel van De Jong en zo ook bij ons. Iedereen komt even buurten en bewonderen: ‘Wat ziet-ie er goed uit! Hij lijkt wel nieuw.’ We genieten van ons trotse bezit en leggen steeds opnieuw uit dat het zo handig is om een driepersoonsstapelbed te hebben zodat we niet meer elke dag hoeven om te bouwen. En we openen alle kastjes om te laten zien hoe gemakkelijk dat gaat en dat we nu een wc hebben en goeie verduistering enzovoort. Een feest is het.

1367a

Later op de middag laten we de boot te water en gaan we nog een stukje varen. ’s Avonds is er ook een feest op de boot, maar dat is mij allemaal iets te heftig en omdat er toch iemand op Piep moet passen, blijven wij gezellig samen thuis. Ik heb een leuke verrassing voor haar en ze is helemaal blij wanneer blijkt dat ik de dvd Stormwind heb gekocht en terwijl zij zich verdiept in de spannende avonturen van Mika, die als enige goed kan opschieten met het tot dan toe onhandelbare paard Stormwind, wijd ik mij aan de laatste hoofdstukken van Boud, de biografie van Boudewijn Büch van Eva Rovers, waarover later meer.

Ate Vegter, 31 maart 2019

Met mijn moeder naar de kerk:
www.atevegter.wordpress.com/167

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s