1373 Een bijzondere dag

Het is gezellig bij de Bierderij, denken we. Laten we er gaan eten, samen met onze vriendin. De brug ligt er al dus wat let ons. O, we kunnen er nog niet overheen. Toch maar dat hele stuk omrijden, want ze hebben er heel lekker omfietsbier, en we zijn nog jong, toch?

1373a

Het eten is lekker en de wijn en het bier ook, maar het is een enorme herrie. Bob Color zingt dat het een lieve lust is voor een bijna lege zaal, waar alleen wat mensen zitten te eten. Het voelt een beetje treurig en pijnlijk voor je oren. Het is karaoke en er komt ook nog iemand uit het publiek zingen, waaraan je onmiddellijk hoort dat ze met zingen niet haar geld verdient. We gaan snel weer naar huis.

1373b

Vandaag gaan we naar Zwolle. Een setje tuinstoelen ophalen voor bij de caravan. Ja, als we dan toch gaan kamperen wil ik graag zo goed mogelijk bij de pakken neerzitten, waar we ook zijn, anders wordt het wel een hele fysieke belasting. Vanmiddag gaan we naar Apeldoorn en Zwolle ligt vlak bij Apeldoorn, dus het is geen moeite.

Alles draait vandaag om Apeldoorn. We hebben de uitnodiging op zak en we zullen er om twee uur zijn en ik mag ook nog wat zeggen, als laatste, dus spannend en leuk is het genoeg. Ja, vandaag is de presentatie van de debuutroman van mijn zus Ria Borkent: Huis aan de Handelskade. Ze heeft al veel gedichten en liederen geschreven ze zelfs de Matteüs Passie in het Nederlands vertaald, opgenomen en uitgezonden door de EO, maar nu, vandaag, vanmiddag, komt haar eerste echte roman uit. Ik kan er niets over zeggen, want dat mag vanmiddag, maar ik ben apetrots. Ik heb het al mogen lezen en daardoor nog trotser. Schrijven zit bij ons in de genen, maar een echte roman, dat doe je niet zomaar.

Wat zal ik aantrekken en wat zal ik zeggen? Ik weet het al wel hoor, maar het zijn toch altijd de grote vragen van een bijzondere dag. Eerst nog maar even de krant lezen, een keer oefenen en pianospelen, nog een keer oefenen en dan gaan we op weg. Hollen naar Zwolle en dan op weg naar Apeldoorn, de plaats waar ik geboren ben. De zon schijnt. Ria Borkent, onthou die naam.

Ate Vegter, 6 april 2019

www.atevegter.wordpress.com/173

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s