1375 De lente lonkt

Gisteren was het ook al mooi weer, maar toen zaten we met zestig man op een bovenzaaltje van een gerenommeerde boekhandel in Apeldoorn. Niet dat ik dat erg vond want het was vanwege het schitterende debuut van mijn zus Ria en bovendien mocht ik ook nog wat zeggen en dat doe ik altijd graag en bovendien is elk weertype wat mij betreft ideaal om naar de boekwinkel te gaan. Come rain or shine, the bookshop is mine, heeft nog niemand ooit gezongen, maar het zou zomaar kunnen. Ik zou het van harte meezingen.

Zo’n praatje houden is nog wel een dingetje. Ik doe het graag en heb ook op mijn werk regelmatig voor grotere groepen gestaan om een of andere nieuwe ontwikkeling die werken bijna overbodig maakt te presenteren, of om de boel bij mekaar te praten, maar het blijft ook altijd spannend, zeker als je het uit je hoofd doet, wat voor mij regel 1 is. Ik zeg uiteindelijk wel wat ik wil, maar heb ook spontane invallen en vergeet ook van alles, maar dat geeft niet. Het is altijd leuk om te doen.

Vandaag is het dan alweer mooi weer. Nog mooier dan gisteren waar je niks aan hebt, maar wel prettig voor het gevoel van de ontluikende lente. We hebben gisteren nieuwe tuinstoelen gekocht voor bij de caravan en omdat we voor het avondeten de buren hebben uitgenodigd kunnen we ze nu mooi uitproberen. Lijkt zo nog wel een beetje leeg, maar dan heb je een beeld en niemand wil tegenwoordig meer op de foto met die nieuwe privacywetgeving en zo.

Het eten wordt door iedereen samen voorbereid: lekker soepje, een mooie visschotel, salades, stokbrood en dan ga ik nog effe lekker patat halen om het ook voor de kinderen behapbaar te houden. Kortom, een gewone, gezellige zondag, waarvan en nog vele zullen volgen deze zomer. Wat dat betreft kan de opwarming van de aarde mij niet snel genoeg gaan, maar dat zeg ik als grapje, dat begrijp je wel hoop ik, al zou gemiddeld ietsje warmer mij niet onaangenaam zijn. Geniet er maar van, denk ik dan.

Ate Vegter, 8 april 2019

ATE VEGTER
INTERNATIONALE
TRANSPORTEN:
www.atevegter.wordpress.com/175

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s