1379 Een stevige houding en een manke kater

Het belooft een bijzondere dag te worden, totdat ik in mijn agenda kijk en zie dat ik vandaag naar Den Haag ga. Op stap met de Leergang EU Ambassadeur, naar het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, pal tegenover de Malieveld parkeergarage, waar we onthaald worden op de ontwikkeling en opkomst van de steden in Europa. Jammer dat het zo koud is anders was ik even met Willem III de tuin in gegaan.

1379a

Daarna, na een mooie Haagse wandeling over de Denneweg (Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, ik zing het vanzelf) naar het kenniscentrum Europa Decentraal, ik wist niet dat het bestond, waar we een quiz doen en lekker lunchen en evalueren en al dat soort leerdingen.

Dan rijd ik terug naar de kleine stad M. waar lieve Piep haar eindpresentatie heeft van de rots- en watertraining, welke ze volgens het certificaat met goed resultaat heeft afgesloten. Ze heeft geleerd zich krachtiger te voelen en te uiten door een stevige houding, rustige ogen, een krachtige stem en helpende gedachten. Ze kan haar grens aangeven en kiezen voor een rots- of waterhouding. Het is nog leuk ook.

We gaan snel eten, want Lief gaat naar de prijsuitreiking van World Press Photo, maar we hebben nog een levensgroot probleem op tafel staan, want de buurkat heeft een duif aangevallen en die hebben de kinderen gered en die gaan we na het eten met Piep en de kleine stoerste buurjongen in goede handen brengen, bij de Dierenambulance Waterland in Purmerend. Daar is een hele aardige meneer die onze jonge duif inspecteert en vaststelt dat hij niet gewond is.

Er zitten daar ook nog acht pulletjes onder een warme lamp, waarvan de moeder is doodgereden, zo zielig. Ze moeten vier keer per dag samen zwemmen in de grote waterbak ernaast, anders krijgen ze geen diploma, zo grappig. En er is een lieve, manke, rode kater, die Tommy heet, zo toevallig.

Nu gauw naar huis, zodat Piep verder kan met haar werkstuk en ik eindelijk verder kan in mijn boek. All that is van James Salter, waar alles ook gewoon in staat.

Ate Vegter, 12 april 2019

De Via Dolorosa in Groningen:
www.atevegter.wordpress.com/179

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s