1384 Oud op de mat

Het is maar een klein plofje. Ik hoor het amper want Ajax loopt net Juventus onder de voet, maar ik ga toch even kijken. Zo laat nog post? Het is moeilijk te zien want bij de voordeur staan de spullen voor de Koningsmarkt op de Beestendag al hoog opgestapeld. Alles is geprijsd en Piep heeft zelfs een grabbelton gemaakt.

Maar terug naar de mat, ik hoor dus een plofje, klein maar duidelijk, want mijn oren zijn nog heel goed, heb ik laatst getest en ik zie het woord Plus op de grond liggen, tussen alle dozen. Dat is vreemd, want we hebben helemaal geen Plus in Monnickendam. Ik pak het op en bekijk de keurige brochure, het mooie blaadje dat ik nu in handen heb.

Monnickendam Plus van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Monnickendam Plus Katwoude. O, een huis-aan-huisblaadje. Nee, mijn adres staat er gewoon op, handgeschreven: Niesenoort 5. April 2019, 32e jaargang, nummer 93. Maar daar ben ik toch geen lid van? O wacht, ik snap het. Ik ben gesignaleerd. Ho, ho, ho, het is echt zo, ik ben nu officieel bejaard. Ik hoor nu bij de bejaarde Monnickendammers met alle voordelen van dien.

Het staat op de colofonpagina: Geanonimiseerde adresgegevens worden verstrekt door de gemeente. Als u niet wilt dat uw adres wordt verstrekt, kunt u contact opnemen met de gemeente. In een kadertje. Nee, nee, ik wil graag verstrekt worden, heerlijk!

Ik blader het door, heus geen onaardig blaadje, over wonen met een Plus, aanmeren bij de verbouwde Bolder, een lekker recept voor Koningssoep en een goed verhaal over Graaf WillemV die op 24 februari 1356 aan Monnickendam stadsrechten verleent en om dat te vieren een vestiging van de Deen opent in een naar hemzelf genoemde straat. Fijne man die Graaf Willem. Steekt een van zijn gezellen dood. Krijgt-ie dertig jaar voor – van z’n broer Albrecht.

Interessant, maar ook veel gezellig nieuws over samen eten, een feestelijke bingo in Swaensborch, een mooie voorjaarshanger die ik zelf kan maken en een kruiswoordpuzzel, die ik inmiddels al opgelost heb. Worteltjes vergeten nooit iets en van olifanten ga je beter zien en een mooi stuk over Grand Hotel van Ilja Leonard Pfeijffer en Turks Fruit van Jan Wolkers, de betere boeken voor bejaarden.

Er is zelfs een klussendienst. Dat komt goed uit want ik moet nog steeds een lamp in de werkkamer ophangen, echt een rotklusje voor iemand van mijn leeftijd. En er is iedere vrijdag koersbal en er is ook nog een senioren songfestival. Wat een heerlijk blad. Nu kan ik echt aan de slag als bejaarde. Kom op jongens, vooruit met de geit! Ik heb er zin in!

Ate Vegter, 17 april 2019

1384a

Sporten is gezond:

http://www.atevegter.wordpress.com/184

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s