1387 Kamperen kun je leren

Dit is nu de situatie. Stille zaterdag 07.41 uur. De natuur kwettert nieuw en fris. Piep zit voor de caravan met een koptelefoon op. Ik maak een foto. Bukowski ligt op tafel. Dronken, ongetwijfeld. Als ik alleen zou wonen en een poes zou hebben zou ik hem op dit moment Bukowski noemen. Wat kan die man schrijven – en drinken en de waarheid vertellen. Dichters en dokters vertellen de waarheid.

Goed, we zijn op onze bestemming, nou ja we zijn in het bos, niet gestuurd, maar toch. Alles is er en alles doet het. Dat is al heel wat want kamperen begint met niks is er en dat doet het niet. Je moet alles aansluiten en installeren. Lang verhaal kort kennen ze eigenlijk niet bij kamperen.

Alles begint vanaf niks. Ik heb me gisteren herhaaldelijk de situatie van Adam en Eva levendig kunnen voorstellen, met een lieve dochter in plaats van twee ruziënde zoons weliswaar, maar toch. Alles is er en niets doet het. Die hadden echt geen wifi, om maar wat te noemen. En geen chemisch toilet ook niet.

Wij nu wel. Heb ik geregeld. Kijk, in en rond de caravan is alles op orde. Lief is daar de scepter, dat weet iedereen, maar technisch en naar buiten doe ik dan, terwijl ik daar ook geen sjoege van heb, maar goed. Wifi heb ik nu geregeld bij de receptie. Dat is ongeveer anderhalve kilometer lopen. Normaal zou ik dat met de auto doen, maar ja, kamperen. Het werkt nu wel, zij het dat ik steeds bqgdwaf moet invullen, want dat is het gekochte wachtwoord.

Het chemisch toilet durfde ik niet te installeren. Ik denk ik wacht wel even tot Zus en Zo er zijn want die staan hiernaast. Zus kon het mij heel goed uitleggen. Eigenlijk best interessant. Beetje natuurkunde en watermanagement. Elke koning kan het. Hoe het precies gaat kun je nalezen in Een koffer met poep van Kees van Kooten. Ik kan nu niet nazoeken in welke bundel.

Nou ja, zo gaat het dus met alles. De dag is voorbij voordat je er bent. Lekkere heilbot gegeten gisteravond. De geur van het bos brengt herinneringen aan Apeldoorn, waar ik tot mijn achtste woonde. Bramen plukken. Zit allemaal opgesloten en komt op bij het juiste luchtje.

Je zou ook kunnen gaan wandelen in het bos, maar wij gaan vandaag eerst naar Kampeerwereld Hendriks in Nunspeet, voor een vliegengordijn. Het is nooit af. Vanmiddag gaan we klimmen. Dag voorbij. Lezen ho maar. Kamperen moet je doen.

Ate Vegter, 20 april 2019

www.atevegter.wordpress.com/187

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s