1388 Een grote stille ongeluksdag

De situatie is deze: Eerste Paas, 7.26 uur. Iedereen ligt nog te knorren. Alleen de buurman van de telefoonwinkel is al op en weg, stapvoets. Ernaast staat een auto van Gerard van Dijk Vloeren. De middenstand ontspant op Nunspeet. De vogels kwinkeleren dat het een aard heeft: fjiep fjiep fjiep,  iepiepiep iepiepiep, tudutedudu, tjedem tjedem, oewiet oewiet oewiet, tietietietie, tjokketekiekong tjokketekiekong, eiwit eiwit eiwit, aroekoe hoek hoer, tieke tieke tieke tieke! diversiteit alom. Wraf! een hond.

Het is koud. Doornspijk 4 graden, kans op regen 0%. 11 uur eieren zoeken. Gisteren zijn we naar Hendriks Kampeerwereld geweest. Groot! Drie enorme verdiepingen kampeer-V&D. We hebben het thema watermeloen wat verder uitgebreid met een poef, een parasol en een snijplankje. Het vliegengordijn hangt inmiddels. Verder een magic cube, een wittetijger-knuffel van Zus voor Piep, plastic bakjes met deksel en een bamboe hengel. ‘Allemaal dingen die we niet nodig hebben,’ zeg ik tegen het meisje bij de kassa. ‘Dat zegt iedereen,’ zegt ze.

We lunchen op de camping. ’s Middags gaan we klimmen in Klimbos Harderwijk, Ik bel even hoe laat ze opengaan. ‘10 mei,’ zegt de aardige medewerker. Ik ben blij dat ik een levende mens aan de lijn heb, maar Piep is teleurgesteld. Dan gaan we maar zwemmen. Zwembad De Braken. Het is inmiddels kwart voor vier. Ze sluiten om vier uur. Piep mag nog even gratis zwemmen. Dat is lief.

We volgen onze middelpuntzoekende kracht. Samen naar de Hema, schoenenwinkel: Levi’s voor Sofieke, dan nog even Albert Heijn. De mensen maken hier gemakkelijk een praatje. Op de terugweg blijkt dat Piep een regieklapper van de Hema bij de schoenenwinkel heeft laten liggen. Veel verdriet. Tranen. Het is een grote ongeluksdag, zegt ze. Ik beloof een nieuwe. ’s Avonds eten we pasta met salade. Nog even kletsen met Zus en zo en dan is de dag voorbij. Stille zaterdag.

Ate Vegter, 21 april 2019

www.atevegter.wordpress.com/188

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s