1395 Lang leve de Koning!

De koning is jarig en de dag is nog maar amper begonnen als wij al druk in de weer zijn met alle voorbereidingen. We zijn daar al een week mee bezig en gaan naar de kermis om zo goed mogelijk te kunnen pushen en achter de voordeur staat de handel hoog opgestapeld, zoals bij elke winkel achter de coulissen.

We zijn allemaal vroeg uit bed. De slaap nog in onze ogen. Ja, had de koning gezegd, beginnen jullie maar vast, ik kom er zo aan. Gisteren nog een partytent aangeschaft bij de Action, want het weer zou niet meewerken. Laat ik je dit zeggen, het weer werkt überhaupt niet, het trekt van een hoog naar een laag en that’s it. Is er wat te doen, dan regent het en is het stil dan schijnt de zon. Dit weerbericht geldt voor elke dag. Vandaag is een drukke dag en het regent vanaf het begin, maar niet de hele dag en we hebben ook de zon gezien.

Langzamerhand stroomt de Beestenmarkt vol met jonge handelaren en als om acht uur de hekken opengaan worden we overlopen door gretige gulle graaiers die graag een gokje wagen en in de grabbelton hun geld vergooien. Drie keer grabbelen voor 50 cent. We drinken koffie en eten oranje tompoezen en komen op een mooie omzet van € 74, met aftrek van wisselgeld een nettowinst van 60 ballen. Goed gedaan Piep, want jij hebt met name de winkel draaiende gehouden.

Terwijl de eerste wolken gaan plenzen ruimen we rond twaalf uur op (netto 15 euro per uur). In de middag gaan we even naar de kermis en daarna is er de gezellige buurtborrel. Deze wordt ruw onderbroken door kapitein V., die mij zo nodig moet uitdagen op de luchtbuks. We gaan samen met generaal J. in ferme pas naar het strijdtoneel waar ik roemloos ten onder ga. De tijd dat ik scherpschutter eerste klas was is voorgoed verzegeld in mijn jeugd. Hulde wie hulde schiet!

Dan nog even naar de koning. Ik ben toch benieuwd en zie hem met vrouw en dochter vertellen hoe mooi de dag was, maar geroerd ben ik door de prachtige woorden van de charmante Amalia, die de vraag over de pannenkoeken gemist had, maar zichzelf graag zo goed mogelijk neerzet en geen showversie van zichzelf. Hulde wie hulde verwoordt. Lang leve de prinses!

Ate Vegter, 28 april 2019

Goede wensen voor goede mensen:
www.atevegter.wordpress.com/195

2 Comments

  1. Mooie weergave; als je drie keer mag grabbelen voor 50c, wat win je dan? Paperclips, kauwgumballen, of een stufje?
    Wel een goede les voor de kids overigens.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s