1396 Op zondag, maandag en op reis

Gisteren was een dag om nooit te vergeten. Heerlijk niks te doen. Beetje uitknorren van Koningsdag, beetje de winkeldochters wegbrengen naar goede bestemmingen, zoals de weggeefwinkel. Alles opruimen en klaarmaken voor vandaag. Koffieleuten met schoonmama en later nog weer met de buurman.

Ik had mijn rode Volvo geparkeerd op de plek waar normaal gesproken zijn witte staat. Om de buren in verwarring te brengen, maar iedereen was nog zo duf van Koningsdag dat er zelfs geen ruimte voor verwarring was. Ze liepen er allemaal zomaar voorbij alsof er niets aan de hand was.

Amalia deed het goed, hè? Ja, dat vond ik ook. Ik vond dat ze het goed zei en dat haar vader en moeder haar mooi bijstonden en toelachten. Dat zie ik graag. Maar wat lang geleden alweer. Jammer dat ze niet even op de Beestenmarkt langskwamen. Later misschien.

Gisteren ook mijn bijdrage en het redactioneel van de Vegter Kroniek gedaan, dat is een tweemaandelijkse familiekroniek, een blaadje waarin wij, de nakomelingen van mijn ouders, onze avonturen delen. We doen dat al sinds 1987, twee jaar na de dood van mij vader. Het is zo’n beetje onze vervangende ouder aan wie we alles kunnen vertellen. Zo horen we nog eens wat van elkaar en hoeven we niet voortdurend bij elkaar op bezoek.

Vandaag is het gedaan met de rust. Eerst mijn laatste rijbewijs ophalen en dan gaan we met de caravan op stap naar Wallonië. Vandaag naar Camping Tonny en later misschien naar Camping de la Semois. Even een paar dagen genieten van de regen en de zon. Je weet het nooit in de Ardennen. Ik heb er al heeft wat foto’s van de caravan in de regen gemaakt, maar het is een leuk ritje. We houden van de Franse taal en van de bergen. Charleville-Mézières, net over de Franse grens, is een hele leuke stad waar je tussen de middag fantastisch lekker kunt lunchen en dan daaromheen een beetje winkelen. Bonne route dan maar! Merci! Bon voyage à vous aussi! Au revoir en tot ziens!

Ate Vegter, 29 april 2019 Ria en Elly, gefeliciteerd!

fietsen naar Zuiderwoude:
www.atevegter.wordpress.com/196

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s