1399 Een zware dag

Het was koud en mistig toen ik opstond. Ik moest onmiddellijk denken aan een canon die ik vroeger op school geleerd heb: O, klaag toch niet / Als nevel vroeg de morgen grijst / Want des te schoner is de dag / De dag diehie daar uit rijst  / Klaag niet.  Het hielp mij niet. Ik bleef bloedchagrijnig en kreeg ook de kachel niet aan. De tekst klopte wel. In de loop van de dag werd het zonnig en iets warmer.

We gingen eerst naar het kasteel van de Hare Kishna beweging. Ik was daar jaren geleden al eens geweest en herinner mij veel geel en veel gezang. Nu hoorde niemand zingen en de monniken die ik zag droegen meer grijs dan geel, maar het maakte toch een levendige en prettige indruk.

Voor de Hare Krishna begint het spirituele leven met het zoeken naar de absolute waarheid (summum bonum). Ze kennen God als Krishna, wat heel aantrekkelijk betekent, maar erkennen dat God vele namen heeft. Het doel van alles is een liefdevolle relatie met de Allerhoogste. Chanten helpt: Hare Krishna, hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare, zoals ze dat ook voeger in de Kalverstraat zongen.

Helaas waren de rondleidingen in het Nederlands pas ’s middags, dus ik moet het qua informatie nu even hierbij laten. We hebben er wel heerlijk Indiaas gegeten. Boontjes, worteltjes, vegaballetje, rijst met een prutje. Zelfde ingrediënten, hele andere smaak. Was echt lekker.

’s Middags zouden we gaan klimmen, maar omdat Sofieke al een paar dagen buikpijn heeft, zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd ze goed onderzocht met bloedprikken en röntgenfoto, maar ze vonden niks ernstigs. Het was constipatie, waar ze nu een poedertje voor heeft gekregen. Het duurde allemaal wel erg lang en Sofieke vond het echt niet leuk, want ze kreeg ook een infuus met paracetamol, wat tegenstrijdig genoeg heel pijnlijk was.

Gelukkig kwamen Martine, Leonard en Jante hier tegen de avond ook kamperen en daar knapte Sofieke erg van op. Ik zag ze al snel rondrennen en bij het water spelen. Later hebben we samen de beste hamburgers van de Ardennen gegeten bij Fritestop Buffalo Burgerhouse. Het was een mooie dag geworden, uiteindelijk.

Ate Vegter, 2 mei 2019

tandenpoetsen en ander ongerief:
www.atevegter.wordpress.com/199

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s