1400 Een warme, regenachtige dag

Je kent dat wel, wanneer je iemand vraagt even ergens naar te kijken waar je zelf al dagenlang mee sukkelt, dat die voor je je om kunt draaien al zegt, hij doet het! Met zo’n triomfantelijke blik in zijn ogen. Ik voelde hem al van tevoren aankomen toen ik Leonard vroeg even naar onze kachel te kijken. Ik was de caravan nog niet uit of ik hoorde de triomf al. Heerlijk zo’n man in de buurt. Ik heb geloof ik te weinig geduld voor warmtetechniek, in alle opzichten.

Nu Sofieke een speelkameraadje heeft gaat het allemaal wat gemakkelijker. Ze rennen en vliegen over de camping, doen spelletjes, gaan turnend over het gras en steken een woeste, rotsachtige rivier over. Door het nieuwe gezelschap komen wijzelf ook wat meer in beweging en we maken samen een lange wandeling. Een wandeling is eigenlijk een soort doelloos linksafslaand de camping verlaten, waarbij je dan via rechtsaf weer terugkomt. Onderweg zie je dan mooie dingen. Ik was meegegaan omdat ik wist dat ik dan weer wat warmte in mijn lijf zou voelen.

Na een voortreffelijke broodjeslunch in La Roche wilden we gaan klimmen, maar het klimpark was helaas gesloten of vol. In plaats daarvan klommen we nu in de regen naar een of ander kasteel, wat heel hoog in de bergen verscholen lag. Voor de kinderen was dit niet hetzelfde. Als troost mochten ze bonbons kopen bij de bonbonneterie. We deden nog wat boodschappen en keerden terug naar de rust van de camping. Kon ik eindelijk een paar bladzijden Bukowski lezen. Onthou die naam.

’s Avonds lekker gegeten in de camper, die van binnen wel wat ruimer is dan onze caravan en van buiten ook. Het regende nog de hele avond, maar dat klonk gezellig. Vandaag gaan we naar camping De la Gileppe, vlak bij de Barrage de la Gileppe. Mijn opoe en opa van moeders kant waren daar ooit ook op vakantie eind jaren dertig. Thuis heb ik er nog foto’s van. Het Fordje waarmee ze reisden is korte tijd later door de Duitsers in beslag genomen. Morgen is het 4 mei.

Ate Vegter, 3 mei 2019,

oermuziek met voorspellende gaven:
www.atevegter.wordpress.com/200

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s