1406 Het is afgelopen

Alle dingen hebben een begin en een einde. Je weet dat wel, maar het is soms een wat ongemakkelijke waarheid. De eeuwigheid bestaat alleen in onze dromen, gedachten en geloven. Dat is maar goed ook want het zou een puinhoop worden, wanneer alles maar zou duren. Al mogen sommige dingen wel wat langer doorgaan. Je kent dat wel, dan zit je net lekker in de wedstrijd en dan is het plotseling allemaal afgelopen.

Ik moest daaraan denken toen ik gisteren mijn rijbewijs ophaalde. Ik bedacht al dat het gezien mijn leeftijd gemakkelijk mijn laatste rijbewijs zou kunnen zijn, maar de overheid had dat nog eens fijn benadrukt door de geldigheidsduur te beperken tot mijn 75ste verjaardag. Ik mag op mijn verjaardag zelf niet meer rijden, dus ik mag hopen dat ik dan alle boodschappen in huis heb. Ik mag nog wel een nieuw rijbewijs aanvragen maar dan met medische keuring. Je moet daar tijdig mee beginnen en de procedure is zo ingewikkeld dat wanneer je dat lukt, je zeker in staat bent om te rijden, weet ik van mijn oudste broer.

Goed, omdat het toch moet gebeuren, heb ik gisteren ook gelijk mijn AOW en mijn pensioen aangevraagd. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, al viel de AOW-aanvraag mij alleszins mee. Het pensioen is wat ingewikkelder, omdat ze mijn diensttijd niet hadden meegenomen en je wordt er ook steeds weer uit geflikkerd zodat je steeds opnieuw moet inloggen met DigiD. De verschrikkingen van het internet zijn slecht voor mijn humeur

Goed, gelukkig was het nu voorlopig allemaal geregeld en kon ik lekker ontspannen naar de halve finale Ajax tegen de Spurs kijken. Ik had in een kleine toto voorspeld dat de Spurs met 2 – 1 zouden winnen, en Ajax eruit zou vliegen, maar ze hielden moedig stand, tot in de laatste seconde van de wedstrijd. Toen scoorden de Engelsen hun verliezende doelpunt. Verslagenheid zakte over het land. Terneergeslagen bleven we hangen in onze stoelen. Als versteend zaten Kees Jansma en Henk Spaan even later bij Jeroen Pauw. Madame Tussaud was er niks bij.

Ate Vegter, 9 mei 2019

www.atevegter.wordpress.com/206

1 Comment

  1. Nooit bij stilgestaan dat ik dus ook nog maar twaalf jaar zorgeloos de auto mag besturen. Getver, we worden oud.

    Mij interesseert dat voetbal me al jaren niet meer. Dacht ik. Stiekem maar even gekeken en ik kreeg er zowaar hartkloppingen van. Eigenlijk zijn dit soort veldslagen die in een ultiem laatste moment beslist worden toch schitterend. Of je nu wint of verliest: de adrenaline maakt het super.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s