1409 De kracht van bloemen

De uitnodiging voor Elly’s verjaardag ligt er al even, maar nu is het dan zo ver: we hebben een flowerpower feestje! In Rotjeknor! We kunnen daar niet heen ohne vorbereitung en ik weet tot wie ik mij moet wenden voor een bloemrijke bijdrage aan mijn flowerpower outfit.

De meest vrije geest van Monnickendam doet open en biedt een paar fleurig bedrukte overhemden aan alsmede een parasolletje en een bloemenstoel. Ik beperk mij uiteindelijk tot het meest bloemige bloesje. Lief heeft een bloesje aan van Piep en ook bloemen in heur haar en zo gaan we als twee lieve mensen op weg naar Hillegersberg.

Het is een zee van kleur, dat kan ik wel zeggen, wanneer ik eenmaal bekomen ben van de allerhartelijkste ontvangst. Oranje, rood, geel, roze wit, dat segment. De muziek is ongekend prachtig en vertrouwd. Het is de oude muziek van toen we nog jong waren, van I’m a Believer tot en met Hair, wat iedereen moeiteloos meezingt, maar dat is eerlijk gezegd ook omdat bijna iedereen hier lid is van Sirachs Popkoor. Zingen zuivert de ziel. Dat weten alle gereformeerde jongetjes.

Hoogtepunt van deze avond van grenzeloos jaren zestig optimisme is een nummer van de Tremeloes: Even the bad times are good, soon as I get to you baby, you just gotta hold me and even the bad times are good… wat zowel de onbegrensdheid als de afhankelijkheid van de liefde mooi illustreert. Zo gaat het de hele avond, we houden elkaar vast, we drinken en dansen, zingen mee en praten open en hartelijk.

Alle mensen zijn mooie mensen, met of zonder pruik, maar ze zijn nu ook allemaal net iets grappiger en liever dan gewoonlijk. Misschien kijk ik door een roze bril, maar op de vraag aan de witgepruikte, lieve Zeeuw of het zijn echte haar is, gaat hij mij serieus uitleggen hoe hij de krulletjes erin krijgt en dat mijn haar voor zoiets nog niet lang genoeg is. Dat zijn avonden om nooit te vergeten.

Remco Campert was hier met zijn Alle dagen feest heel erg op zijn plaats geweest, maar zijn we niet allemaal Boudewijn de Groot en Elly Nieman tegelijk? Zo reizen we een avond terug in de tijd van de bloemenkinderen en de vredestekens. Dank, lieve Sirach en Elly, voor deze muzikale avond van liefde en lekkere blitse hapjes. Het was top!

Ate Vegter, 12 mei 2019

www.atevegter.wordpress.com/209

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s