1413 Het is niets bijzonders

De dag begint met het verschonen van de bedden. Daarna koffie met ontbijt en een pilletje en dan breng ik Piep naar school. Thuisgekomen zet ik mij aan de piano, want straks komt Anton voor de pianoles. Ik ben nog steeds heel blij dat ik daarmee begonnen ben. Het is fantastisch om zelf muziek te spelen, net zoals altijd alles wat je zelf maakt de meeste voldoening geeft.

Dan sjouw ik alle gesneuvelde buxustakken naar de Volvo. De achterbank ligt plat maar ik krijg het er nog lang niet allemaal in. Ik rij naar mijn schoonmoeder en daar drinken we koffie en doen we een stukje cryptogram uit het Noord-Hollands Dagblad. We rijden naar de gemeentewerf die nu gelukkig nog dichtbij is en daarna rijden we naar de kerk om de kerkbladen op te halen. We doen de boodschappen bij de Deen en brengen samen het eerste kerkblad weg.

Ik rij naar huis en zet de boodschappen in de gang. Ik breng de rest van de buxus weg. De auto is een bos in de herfst en ik ben een kwartier bezig om hem helemaal schoon te zuigen. Dan is-ie weer redelijk netjes. Wat is het toch een nuttige auto, zo’n Volvo station.

Nu de was ophangen en de krant lezen. Maak je niet te druk over de opvoeding van de kinderen en laat je vooral niet opjagen. Kom gerust te laat op school zodat de stress bij de kinderen komt te liggen. Soms ben ik het niet helemaal eens met de Volkskrant, maar het is wel interessant om over na te denken, maar dat geldt voor alles.

Ik ga in de tuin zitten, het is lekker weer. Ik lees nog wat in Elena Ferrante, De kronieken van de liefde en dan val ik in slaap. Nog net op tijd word ik wakker om Piep van school te halen. Die gaat bij een vriendinnetje spelen en paardrijden en komt tegen het eind van de middag weer thuis.

Ondertussen heb ik dan de bij elkaar gespaarde zegeltjes van de Deen verzameld en ik stap op de fiets om het nieuwe gereedschap op te halen. Een boormachine, een schroevendraaier en nog wat klein grut, waaronder een hele mooie waterpomptang en dingen die iets om een hoekje kunnen.

Ik kook krieltjes met boontjes en kippenvleugeltjes. Dan is het alweer kinderbedtijd en lees ik nog wat voor van Louisa May Alcott. De Netflix serie Undercover hebben we uit en we zoeken naar iets nieuws. Behalve dat Ajax kampioen wordt, gebeurt er verder niets bijzonders. Gelukkig maar.

Ate Vegter, 16 mei 2019

Naar Canada of niet:
www.atevegter.wordpress.com/213

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s