1415 Eurovisie Song Verkiezingen

Vanavond is het dan zover. Dan zijn de Europese Verkiezingen. Wat is er mooier dan het mooiste liedje? Het allermooiste liedje. En wat is er nog mooier? Het liedje van onze eigen Duncan: Arcade. Tenzij iemand in de laatste seconden alsnog een tegendoelpunt maakt. Dat kan altijd.

Maar goed, dan kunnen we daar woensdag, nee donderdag daar ons beklag over doen. Ik ben er eigenlijk wel voor om de Europese Verkiezingen en het Eurovisie Songfestival te combineren. Maximaal zesentwintig landen, die het elk jaar opnieuw heel goed moeten doen anders lig je eruit. Dat betekent dat je lot in één avond bepaald wordt en dat je niet eindeloos kan aanslepen met een Brexit die uit eindelijk toch niet doorgaat, want daar houden we niet van.

Het betekent ook dat we de halve finales op dinsdag en donderdag afschaffen. Eén avond, alleen zaterdag, is echt genoeg en maakt de avond mooier en exclusiever. Nu is iedereen al songfestivalmoe voordat het goed en wel begonnen is. Verder ben ik ervoor om het alleen nog via de radio uit te zenden en niet meer op televisie. Dan gaat het weer echt om het mooiste liedje en kunnen al die slecht bedachte acts thuisblijven. Nou ja, misschien toch wel op televisie, maar niet al die onzin.

Waar we het dan wel even over moeten hebben is het stemmen. Zoals iedereen weet mag je bij het songfestival niet op jezelf stemmen en bij de Europese verkiezingen mag je juist niet op iemand uit een ander land stemmen. Ik denk dat we daar wel uitkomen.

Het belangrijkste is dat het beste en mooiste liedje wint en dat de EU uiteindelijk alleen nog bestaat uit landen waar ze een beetje kunnen zingen, zoals Nederland, Griekenland, Italië, Frankrijk en Bach-Duitsland en die ook in Europa liggen, dus bye bye Israël en Australië. Ook mag heel Oost-Europa van mij naar huis. Die kunnen dat allemaal heel goed zelf. Blijven wij mooi over met een West-Europees Eurovisie Songfestival.

Ik ben er ook voor dat iedereen weer in zijn eigen taal gaat zingen, misschien niet verplicht, maar als idee. Het is juist een van charmes van Europa, maar goed, dat zien we later nog wel, komen we wel uit. Eerst vanavond maar eens winnen. Dan mogen we het volgend jaar zelf organiseren en kunnen we de eerste veranderingen al mooi in gang zetten. De rest volgt dan vanzelf, zoals altijd.

Ate Vegter 18 mei 2019

Op zoek naar de nooduitgang:
www.atevegter.wordpress.com/215

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s