1416 Nederland wint Songfestival

Ik vind het wel een heerlijk gevoel dat Nederland weer een keer gewonnen heeft. Mooi om bovenaan te staan. Je kunt zeggen na 44 jaar, maar we winnen wel eens vaker wat, kijk maar naar Kiki Bertens. Voor de jongeren vind ik het fijn dat iemand die zo jong is als Duncan met succes op zo’n groot podium staat en voor de ouderen is het leuk om weer eens zo’n echt Ard-en-Keesiegevoel te hebben.

Als je niet weet wie Ard en Keesie zijn dan ben je echt jong en als je dat wel weet, dan ben je oud, geef het maar toe. Het is ook wel eens prettig om zo’n duidelijke waterscheiding te hebben: ‘Je wordt ouder papa, geeft het maar toe, je wil er alles aan doen, maar je weet niet hoe, je wordt ouder, papa!’ zong Peter Koelewijn al toen hij in de dertig was nota bene. Ik dwaal af.

Even een paar dingen op een rijtje. Het Songfestival begon om negen uur en was rond half twee afgelopen. Dat is veel te laat. Er zijn zelfs mensen die zijn na de stemming van de jury naar bed gegaan en die denken nu nog dat Nederland derde is geworden. Waarom? Het moet echt eerder beginnen. Ik stel voor om zeven uur. Dan kunnen alle kinderen er ook meer van genieten. Het is toch ook echt voor hen, om ze wat liefde voor muziek bij te brengen en dan is het toch nog half twaalf voordat je klaar bent.

Kan makkelijk want volgend jaar organiseren we het zelf en dan zetten we desnoods gewoon de klok twee uur vooruit. Ik wil ook pleiten voor een wat soberder opvatting van het woord ‘song’. Mooie liedjes, daar draait het om. Gelukkig heeft nu het mooiste liedje gewonnen.

Dan de vraag waar we het volgend jaar zullen organiseren. Ik denk dat het Weeshuis wat te klein is maar de Bierderij kan heel goed. Gelijk een mooie aanleiding om de Bernhardbrug te verbreden en dan komt er ook nog eens iemand naar Monnickendam en maken we een tolpoortje voor de toeristenbelasting. Ach nee, ga maar Amsterdam of Den Haag, of misschien toch gewoon op de Euromast in Rotjeknor. Duncan zegt: ‘This is to dreaming big, to music first, always.’

Ate Vegter, 19 mei 2019

Koffie allemaal?:
www.atevegter.wordpress.com/216

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s