1417 Een stem om te winnen

Wat heeft Duncan het goed gedaan. Het is altijd mooi om iemand te zien winnen, zeker wanneer hij er zo ontspannen mee omgaat als onze Arcade-zanger. En leuk om te zien dat alle spanning eruit kwam na de overwinning. Stemmen is altijd spannend. Ik ben nog heel laat opgebleven om het tot op het allerlaatst te zien.

Ze maken er een echte thriller van, al mag het van mij wel drie keer sneller. Allemachtig wat weten ze het tot het uiterste te rekken. Er is iemand die daarover gaat, die zegt, bij de laatste twee knijp je het zo veel mogelijk uit. Het mag beslist niet te snel gaan. Het moet tergend langzaam, dat vinden de mensen leuk. Degene die dat zegt mogen ze van mij ontslaan en vervangen door iemand die een beetje haast maakt zodat we gewoon om twaalf uur met de winnaar naar bed kunnen.

En dan mogen we deze week ook onze Europese stem uitbrengen. Wat leven we toch in een heerlijk land en in een heerlijke tijd. Ja, door al dat gemopper om je heen, met name over de politiek, vergeet je dat wel eens, dat we in een fantastisch land leven, dat we in vrijheid alles mogen zeggen wat we willen zeggen en dat we ook nog mensen mogen kiezen die dat in Brussel voor ons zeggen. Zodat we daar zelf niet allemaal heen hoeven. Wat een luxe!

Maak gebruik van je stem, laat je stem gelden, elke stem telt, stem voor of tegen, maar blijf niet thuis mopperen voor de tv of op Facebook. Nou ja, dat mag van mij ook hoor en als je niet stemt, dan mag je ook nog overal een mening over hebben, maar het is juist zo leuk om te gaan stemmen omdat je dan kunt winnen of verliezen. Dat kan niet als je niet stemt. En winnen of verliezen dat is precies waar het in het leven om gaat, bij sport, bij politiek, op je werk en ook in de liefde. Duncan zong er al over: Loving you is a losing game. Zing het mee maar stem om te winnen. Deze week kan het. En het gaat wel ergens over kijk maar eens op www.europaomdehoek.nl.

Ate Vegter, 20 mei 2019

we gaan naar huis:
www.atevegter.wordpress.com/217

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s