1418 Avondvierdaagse Monnickendam

Het begint met een formulier, zoals bijna alles tegenwoordig. We moeten onmiddellijk twee beslissingen nemen. Hoeveel kilometer wil je lopen, vijf of tien, en de hoeveelste keer is dit eigenlijk? Dat laatste is belangrijk voor de straks te ontvangen medaille. Piep wil graag tien kilometer lopen, want iedereen loopt tien., maar na enige discussie kan ik haar toch overreden voor de watjesafstand te kiezen. Ik vul een 5 en een 6 in, nadat ik de medailles en diploma’s geteld heb.

We liepen in 2014 voor het eerst. Steeds zoveel mogelijk met z’n drieën, maar Piep is de enige die alle dagen gelopen heeft. De medailles van 2014 en ’15 zien eruit als klassieke wandelmedailles. Toen heeft de vernieuwing toegeslagen en vanaf 2016 zijn het goedkoop ogende glittergoud medailles. Ik vind ze niet mooi en vraag het aan Piep. Zij vindt juist de moderne medailles mooi. Toch goed gedaan, denk ik dan maar.

Het formulier geven we af op school en een paar dagen later krijg ik een betalingsverzoek voor de inschrijving en de bootkaarten. Dat zit zo: de eerste dag lopen we hier naar Overleek tussen de weilanden. De tweede dag lopen we door de stad en de derde dag gaan we met de boot naar Marken en lopen we daar. De vierde dag lopen we naar het Hemmeland waar we wachten op de muziek die ons zal begeleiden naar de finish. Dat is de gezelligste dag, maar de derde dag mag er ook zijn, met die boottochtjes. De tweede dag is het saaist en de eerste dag is leuk omdat het zo’n landelijke wandeling is.

We moeten bij vertrek nog wel even geduldig wachten op de burgemeester die memoreert dat het vandaag het veertigjarig jubileum is van de avondvierdaagse in Monnickendam en die ook nog een bloemetje uitreikt aan een vrijwilliger die er al die jaren bij is en een prijs uitreikt aan zes kinderen die er niet bij zijn. Dat is lekker voorbereid.

Ondertussen wachten alle andere kinderen geduldig op hun startbewijs en wanneer ze dat in handen hebben, kunnen we eindelijk lekker gaan lopen. De verkeersregelaar regelen het verkeer, het weer is prima en de afstand klopt als een bus. Precies lang genoeg.

Ate Vegter, 21 mei 2019

Richard Klinkhamer:
www.atevegter.wordpress.com/218

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s