1419 Hoe ik mijn verjaardag vierde

Met de kilometers nog in de benen sta ik toch vroeg op om onze lokale journalist van grote klasse een landelijk politicus te zien aanpakken. Heerlijk om zo wakker te worden, al blijft de tv normaal gesproken wat mij betreft zo vroeg wel uit. Ik schrijf mijn stukje af en lees wat in de krant.

Mijn telefoon blijf zoemen en brommen. De felicitaties stromen binnen. Ik lees ze en de tranen komen als vanzelf. Ik ben jarig, maar ik moet ook naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dat blijkt een gevoelige combinatie. Ook het delen met naaste familie en vrienden ligt gevoelig. Het leven kan bijna niet echter zijn dan vandaag.

De bakker trakteert op gebak. Ik hoef het alleen maar op te halen. Ik haal gelijk wat brood en lach om mijzelf, tussen de emotionele telefoongesprekken door. Ik word naast de welkome felicitaties van familie en vrienden ook nog gefeliciteerd door de Bijenkorf, Albert Heijen, Service Otto, Specsavers, Batavia Stad Fashion Outlet, LinkedIn en Facebook zelf dat al dagen aan mijn hoofd zeurt met een donor-actie.

In het ziekenhuis word ik ook gefeliciteerd. Er staat een ballonnetje bij mijn naam ten teken dat ik jarig ben. Even later vraagt nog iemand naar mijn geboortedatum. Dat is vandaag, zeg ik. De naald is heel dun en ik voel hem amper. Ik neem de vloeistof op. Ik rij weer naar huis en breng Piep naar pianoles. Later op de dag moet ik weer terug naar het ziekenhuis. Ik ontdoe mij van mijn sierraden en ga op de brancard van het scanapparaat liggen. Ik ontspan en geniet van de weldadige rust. De camera komt tot vlak boven mijn gezicht en schuift dan langzaam naar mijn tenen. Ik kom in een soort meditatieve ruimte terecht.

Even later gaat een belletje en is het klaar. Ik versier mijzelf weer en rij naar huis. We eten en drinken wat. Piep en ik lopen vanavond samen met Jean en Stas. We fietsen naar de Start, ontvangen geen 200 euro en lopen opnieuw vijf kilometer, onderweg onze hoofden leegmakend in weer en een beetje wind. We nemen de dag door en genieten van de prachtige route over de vesting en door de oude stad. Oud zijn is zo gek nog niet. Morgen weer een scan.

Ate Vegter, 22 mei 2019

Gedichtendag:
www.atevegter.wordpress.com/219

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s