1420 Avondvierdaagse dag 3

Ik ben mooi op tijd en word ook snel geholpen. Ik moest van te voren een liter water drinken en mocht daarna niet meer plassen. Dat gaat allemaal goed en zo lig ik opnieuw klaar om te scannen. Gisteren Röntgen- en vandaag Laserstralen. Is die Röntgen familie van de componist of is het hem zelf? Je kan dat tegenwoordig allemaal opzoeken, maar ik speel liever even met de vraag dan dat ik het per se wil weten.

Ik krijg een venijnig prikje, zo zegt de radioassistente en als de contrastvloeistof naar binnenstroomt zal ik een warm gevoel krijgen en een wat vreemde smaak in de mond. Zo wordt elke ervaring van zijn verrassing ontdaan. Als of er iemand in de bioscoop naast je zit die zegt: Zie je die vent daar, die gaan ze zo neerschieten… Afijn, het is goed bedoeld en geheel ontspannen schuif ik de grote cirkel van Siemens binnen. Ik mag niet in de straal kijken.

De dag verglijdt met wat tuinwerk en gezaag en alle brandnetels zitten nu gezellig samen in een vuilniszak. Ik stem groen, maar niet op alle groen. We drinken nog een biertje en dan is het tijd om te vertrekken naar de boot. We varen met de Jan Smit naar Marken en daar lopen we de vijf kilometer. Het gaat steeds gemakkelijker en het lijkt steeds korter. We worden nagestaard door de koeien en genieten zelf in omgekeerde richting van het mooie landschap en de huiselijke bebouwing die hier toch zo anders is dan overal elders. Je voelt aan alles dat men elkaar hier goed kent en dat we maar te gast zijn. Gelukkig is er ook weer een boot naar huis.

De vlaggen van Europa hangen al in top en zo lopen we vooruit op de dag van morgen die vanmorgen is aangebroken. Een dag om je stem te laten gelden en mee te praten over hoe jij wilt dat de wereld van vandaag in elkaar zit. Het stembureau is vlakbij. Doe mee.

Ate Vegter, 23 mei 2019

Tijd voor Alje:
www.atevegter.wordpress.com/220

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s