1421 Vier de dag

Het is prachtig weer en dat doet iedereen goed. Na twee dagen fris en grijs en een dag mooi weer is het nu prachtig lenteweer. Echt een dag om aan de tuin te denken. Hij wordt steeds mooier. Ook voor het huis is het weer helemaal netjes en up to date lenteklaar.

Dan moet er nog wel gelopen worden. Vandaag de laatste dag. Dat betekent door de stad naar het Hemmeland en dan onder begeleiding van Olympia/Con Brio weer terug naar de finish. Met een beetje geluk komen ze nog langs de tuin. Ik ben te laat maar kan ze nog net op de Nieuwe Niesenoortsburgwal zien zwaaien. Even later komt alles nog een keer voor het huis langs ook. Wat een feest.

Ondertussen hebben we in de ochtend al onze stem uitgebracht en is het wachten nu op de uitslag, nee, op de exit polls, want de officiële uitslag mag pas zondag worden bekendgemaakt.

Om negen uur komen eerste verrassende cijfers: niet de VVD of die andere is de grootste maar Spitzenkandidat Timmermans heeft het volledige speelveld overgenomen met een verrassende landslide. Iedereen is verbaasd en Lodewijk Asscher nog wel het meest. Hij heeft het over een bizarre comeback, maar het is natuurlijk the rise and fall of Ziggy Stardust himself. Hoe hebben ze niet met hem gespot en hoe is hij nu uit de as van smaad herrezen! Frans Timmermans! Heerlen forever! Rood in top! Nu alleen nog de fusie met Groen en klaar is Frans. Klaar voor de volgende stap. Frans for President!

Ik ga nog even naar het Weeshuis, waar de stemmen geteld worden en waar Jean als waarnemer de zaken in de gaten houdt, maar het duurt mij veel te lang en terwijl de stapel van lijst zes ook hier alleen maar groter wordt, ga ik weer naar huis om de debatten te volgen. Europa heeft gewonnen en Piep heeft een medaille. Wat is een mooie dag. We zijn klaar voor een heerlijke zomer. Nu alleen nog een referendum in het Verenigd Koninkrijk en alles is goed.

Ate Vegter, 24 mei 2019

www.atevegter.wordpress.com/221

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s