1428 De droom van de bus

Even een vraagje tussendoor. Vannacht droomde ik in alle vroegte, vlak voordat ik wakker werd, de volgende droom:

Ik sta voorin een bus met de chauffeur te praten. We staan stil, maar op het punt van vertrek. Dan komt er een mevrouw aanlopen, de deuren staan open, die vraagt of ze wat mag vragen. De chauffeur kijkt mij aan, ik knik, de mevrouw stelt haar vraag en de chauffeur geeft antwoord. De chauffeur en ik beëindigen ons gesprek, hij kijkt op zijn horloge en start de bus. Omdat we moeten keren, kijkt hij achterom en maakt dan een grote draai dwars over de weg. Iedereen stopt. Hij krijgt de ruimte. Hij doet het mooi. Hij lacht en wappert even met beide handen in de lucht. Dan draait hij de andere weghelft op en geeft gas. Op dat moment komt er van rechts een auto hard aanrijden die met gierende banden afremt en aan de kant van de weg tot stilstand komt. Hij heeft de bus niet geraakt maar wel een meisje op de fiets, dat nu kermend van de pijn naast haar fiets op de grond zit. De mevrouw die de vraag stelde staat nu opeens weer naast mij en zegt geschrokken, met haar hand voor haar mond: ‘Oh, oh, oh, oh, oh.’ Dan word ik wakker. Ik heb uitstekend geslapen.

Vragen en observaties:

 1. Waarom droom ik dit?
 2. Wat is de betekenis van de droom?
 3. Als ik dit droom waarom ben ik dan niet de chauffeur? (grapje, dat is natuurlijk niet mijn rol)
 4. Als ik niet had staan praten met de chauffeur, waren we iets eerder vertrokken en was het ongeluk niet gebeurd.
 5. Als ik die mevrouw geen toestemming had gegeven een vraag te mogen stellen, waren we iets eerder vertrokken en was het ongeluk niet gebeurd. sub 5. Waarom werd aan mij toestemming gevraagd? Is dat een indicatie voor de duiding?
 6. Ik voel mij schuldig aan het feit dat de auto het meisje geraakt heeft. Waarom?
 7. De chauffeur van de bus draait heel kalm, de chauffeur van de auto rijdt en remt roekeloos hard, ik heb ook invloed op de tijd en zo wordt het meisje geraakt. Wat vertelt deze droom?
 8. Wie is er volgens de politie verantwoordelijk voor het ongeluk?

Aanwijzingen:

 1. Woensdag was ik bij het vertrek en de aankomst van de bus van het schoolreisje. Bij aankomst maakte de chauffeur een grote voorzichtige manoeuvre, om zo achteruit langs de stoeprand te kunnen parkeren.
 2. Ik kijk nog wel eens naar zo’n filmpje met Idiot drivers in Poland, waarbij de meest vreselijke aanrijdingen plaatsvinden.

Succes! Fijne dag verder. Het was maar een droom. Niets ernstigs aan de hand. We gaan de nieuwe kast van Piep in elkaar zetten.

Ate Vegter, 31 mei 2019

Wat is een hattrick?
www.atevegter.wordpress.com/228

Advertentie

8 Comments

 1. Prachtig verhaal Ate, en leuk dat je het ‘doorverteld’.

  1. Stop met het kijken van Poolse films
  2. Rij nooit hard, want dan gebeuren er ongelukken
  3. Love your daughter

  Geliked door 1 persoon

 2. De droom is een beetje naar, maar ‘m duiden kan ik niet. Na afwezigheid van bijna twee maanden ben ik er weer, leuk je weer te lezen.

  Like

 3. Dank voor je belangstelling Ate, doet goed. Ik was gedwongen even pas op de plaats te maken, was erg moe door allerlei omstandigheden. Heb evengoed nog een paar leuke dingen gedaan, maar daar had ik genoeg aan. Vorige week donderdag weer voor het eerst geblogd, ‘Verdwenen in de kledingkast’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s