1429 Lopen is lekker

Ik ben weer begonnen met hardlopen. Ik zou al in maart weer beginnen, maar het kwam er niet van. Gelukkig nog net in mei een nieuwe start gemaakt. Ik was voor de vorige winter gestopt in november of december, dus ik was er wel even tussenuit. Ja, de tijd vliegt als je niet loopt en het maffe is, hij vliegt altijd de verkeerde kant op, is je dat wel eens opgevallen?

Ik loop weer als vanouds op klassieke muziek met Fit op 4, waar ik de vorige keer ook zo lekker op gelopen heb. In negen weken van nul naar dertig minuten hardlopen. Ik heb nu de eerste twee weken overgeslagen en ben begonnen met week drie. Eén minuut wandelen en drie minuten hardlopen, en dat vijf keer. Kon ik net aan. Morgen loop ik vier keer vier minuten. Je merkt wel, het zijn geen marathons hier in Monnickendam, maar we bouwen het wel zorgvuldig op.

Ondertussen ga ik ook mijn sportschoolbezoekfrequentie iets verhogen van twee naar drie keer per week. De andere drie dagen loop ik dan en ik neem één dag per week vrij. Of ik doe alles achter mekaar, maar dan raak ik in de war denk ik, want zo georganiseerd ben ik niet. Ik heb wel echt de regelmaat van het ritme nodig.

Ik ben begonnen op Hemelvaart. Leek mij een mooie dag voor iets nieuws en waar moet je anders naartoe? De hemel kan wachten en Ikea? Ach, wie gaat er niet naar Ikea? We moesten toch nog een kast voor Piep halen, dus ik ben in de middag even langs geweest met de hele bestelling op de app in mijn telefoon.

De oude witte kast hebben we op straat gezet. De pianobuurman wilde hem even later graag hebben voor z’n dochter. Kwam terug met zijn professionele aanhanger en hup, de hele kast gleed zo naar binnen. Terwijl we hem stonden na te kijken stopte er een vette BMW met twee meisjes erin die de kast ook graag wilden meenemen. In een BMW zeker! Ha ha ha! Zelden zo gelachen! Helaas pindakaas, dames. Ook zij hadden het nakijken op Hemelvaart, wat misschien wel zo’n beetje de essentie van deze dag is. Een dag voor de achterblijvers. Is altijd zo geweest.

Ate Vegter, 1 juni 2019

Nog meer aarde erbij:
www.atevegter.wordpress.com/229

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s