1435 Amsterdam City Event

Het idee dat de wereld gemakkelijk en toegankelijk in elkaar zit is een groot misverstand. Ik heb mij ingeschreven voor het Amsterdam City Event, in de Tolhuistuin, Amsterdam-Noord. Ik krijg een QR-code in de mail die ik nu kwijt ben. Ik zoek en vind en stuur de mail opnieuw naar mijzelf en maak een schermfoto. Dubbel zeker is beter.

Ik vertrek op tijd, maar word gestopt door de TomTom, die alle toegangswegen naar Amsterdam rood kleurt. Twee ongelukken hebben de stad vastgezet. Ik rij terug naar de sportschool, doe twee rondjes en waag een nieuwe poging, nu met succes.

Ik laat mijn code scannen en krijg een blauwe, duurzame, bamboe niet-weggooibeker. Hiermee kan ik gratis koffie krijgen, behalve in het restaurant. Ik mag hem mee naar huis nemen voor Piep. Wat een lief en onschuldig gebaar.

Ik loop binnen bij de discussie over het Amsterdamse Bos, of we daar geld mee moeten verdienen of het met rust moeten laten. Het is een levendige conversatie zoal ik die graag zie. Sommigen willen zelfs betaald parkeren invoeren en de fietsroutes verbeteren. Wanneer je aan betaald parkeren wil verdienen moet je het fietsen juist moeilijker maken, maar goed.

Dan ga ik na een workshop over uitvoering en beleid, gegeven door de tuinman en de stratenmaker. Het de leukste bijeenkomst van de dag. Om te beginnen zijn er vannacht 150 van de 309.000 bomen omgewaaid. Honderd man zijn nu bezig de schade te herstellen.

De keitjes van de Dam liggen in beton vanwege de kermis, maar de kermis is gestopt. Moeten we de keitjes losbikken en verkopen en ze weer gewoon in zand leggen? Dat scheelt veel onderhoudskosten.

Ontwerpers plannen overal mooie hedera klimplantjes, die het echter alleen in de schaduw goed doen. In de zon worden ze overwoekerd door gras en onkruid. Waarom praten de tuinman en de ontwerper niet met elkaar?

De mooie hardstenen trottoirbanden worden in het gebruik veel te glad en gevaarlijk en moeten steeds opgeruwd worden. Met betonbanden heb je die problemen en die kosten niet. Kijk niet alleen naar mooi, maar ook naar de gevolgen van je keuze, leert de stratenmaker ons. Met weemoed denk ik aan Puccini. De lunch is in de kennistuin, een keurig broodje oude kaas en een broodje eiersalade. Iedereen is vegetarisch.

Na de lunch een aardige bijeenkomst over de vraag of Amsterdam nog wel die lieve stad is van burgemeester Van der Laan is. Een interessant onderwerp. Ik bedenk dat het niet de vraag is of de stad nog lief is voor jou, maar hoe lief jij nog bent voor de stad. Femke doet het fantastisch en heeft al veel besluiten genomen die de stad veraangenamen. Maar ja, dat is ook alleen maar mijn mening. Het is een prachtige dag en ik stuur een foto van mijn favoriete presentator naar mijn favoriete volger. Dan ga ik naar huis. We vieren onze trouwdag met een etentje bij Beuqz.

Ate Vegter, 7 jun 2019

Hout de dief!
www.atevegter.wordpress.com/235

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s