1436 Iet wiet waait weg

Tommy zit zacht en klaaglijk te miauwen wanneer ik opsta. Hij wil graag eten en daarna naar buiten. Het is het dagelijkse ritueel. Hij heeft geen idee dat wij vandaag gaan kamperen. Ik geef hem eerst Perfect Fit Sensitive 1+, rijk aan kalkoen, all around protection for a healthy life. Ja, hij is net als wij ook aan de lijn, want het is een je-weet-welkater en dan word je al gauw te zwaar, zeg nooit te dik. We wisselen het af met Felix Inhome Sensations, voor de afwisseling. Dit pak heeft een bijzondere aanbeveling: Nieuwe receptuur met dezelfde heerlijke smaak! Oké. Wtf.

Ik geef Micky twee bospeentjes met loof, een bloemkoolblaadje en een bruine boterham in stukjes. Ik zet koffie en laat Tommy naar buiten, die inmiddels bij de tuindeuren staat te wachten. Ik open de deur en normaal is hij dan in een spurt weg, maar nu kijkt hij verwonderd rond. Het waait hard. Dan stapt hij aarzelend naar buiten en zoekt schuil onder de tuintafel. Even later ziet hij buurpoes Jopie. Hij rent eropaf en samen rollebollen ze in de wind. Ik voel geluk.

Even later komt hij terugsjokken en inspecteert hij het konijnenhok. Hij wordt verrast door een kauwtje op zoek naar brood. Hij vliegt er achteraan, maar de vogel is net te snel. Hij berust en nestelt zich onder de kleine trampoline waar hij een goed zicht heeft en een uitstekende uitvalspositie.

Ik schenk de koffie in en roer door de gedachte dat we vandaag gaan kamperen. De caravan heb ik woensdag met ma opgehaald en staat bij de Hoed klaar voor vertrek. Nu nog wachten tot de wind gaat liggen. Ik dacht dat het rond vier uur rustiger zou zijn maar de weer-app waait tot 21 uur. Regen tot 16. Nou ja, morgen kan ook. Het is eigenlijk helemaal geen weer om te kamperen maar we hebben geboekt en afgesproken met andere slachtoffers, dus zeg maar wat je dan zou doen. Thuisblijven is ook weer zo’n ding van teleurstelling en een beetje gezin zet onder alle omstandigheden door, toch, mits het verstandig is. Een leuke wat-zou-je-doenvraag voor de Facebookpagina Kamperen met de caravan. Morgen vertel ik wel hoe het gegaan is vanaf camping Vlietland. O, het begint nu wat harder te waaien. Even opletten.

Ate Vegter, 8 juni 2019

1436aeen spannende thriller:
www.atevegter.wordpress.com/236

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s