1437 Tour de Caravane

Goedemorgen allemaal, het is weer zover. Vandaag is het alweer de tweede dag van de Tour de Caravane. Onze verslaggever Iet Aaltjens staat bij de start in Monnickendam. Iet, wat is er allemaal aan de hand? Hoe is het de eerste dag gegaan? Kom d’r maar in!

Ja, dankjewel lieve mensen in de studio. Ik sta hier ter plaatse bij de start, waar nog geen bal te beleven is, maar ik zie wel iemand van Equipe Niesenoort. Er zijn twee equipes, zoals je weet, Noordeinde en Niesenoort en het is zeker geen wedstrijd, laat ik dat nog even benadrukken, maar iedereen wil natuurlijk weten wie er als eerste vertrekt, omdat die waarschijnlijk ook als eerste aankomt, want daar gaat het dan misschien niet om, maar waarvoor maak je anders een sportprogramma, niet dan? Ja toch!

Goed, dat gezegd hebbende loop ik even binnen bij Equipe Niesenoort: Hoi, goedemorgen, heb je koffie?
Jazeker, goedemorgen, hoe drink je de koffie? Ah, de snelle versie, dat dacht ik al. Wat is je vraag?
Tja, wat zal ik zeggen, hoe is het gisteren gegaan?

Prima, ik kan niet anders zeggen. Zoals iedereen weet beginnen we de Tour altijd met een rustdag vanwege de vele voorbereidingen. Dat was gisteren niet anders.

Vertel.

Het was een rustige dag moet ik zeggen, maar ondanks dat de weersomstandigheden wel meewerkten om te blijven rusten, waren er toch nog een hoop details die je eigenlijk alleen maar op het laatste moment kunt regelen.

Zoals?

Nou ja, we hebben dit jaar een kleine schroefboormachine meegenomen, omdat we in de loop van de week nog wat schilderijtjes van de achterblijvers Tommy en Micky willen ophangen, maar dan is het ook handig om de oplader mee te nemen. Dat vergeten de mensen nog wel eens dat je zo overal aan moet denken. Verder heeft de teamcaptain besloten dat we toch wel vitrage willen, dat heeft natuurlijk enorme consequenties voor je materiaal. Wat heb je daar allemaal voor nodig?

Tja.

Zo lijkt het dus voor het publiek een rustdag, terwijl wij nog voortdurend aan het heen en weren zijn om alles op tijd klaar te krijgen. Dat is geen sinecure, dat begrijp je. Ik sprak gisteren de captain van Equipe Noordeinde, die was bezig alle technische papieren in orde te maken, want door een misverstand stond alles opeens op naam van zijn schoonmoeder, ja dat kan natuurlijk niet, Iet. Dan kun je echt niet weg.

Oké.

We gaan nu alweer de tweede dag in, dat is de etappe naar Vlietland, een bijzonder mooie en gastvriendelijke camping onder Leiden. Vandaar zullen we een paar korte tijdritten maken naar Den Haag en Leiden en ik heb het schema nog niet helemaal goed in mijn hoofd, maar ik geloof dat er dinsdag weer een rustdag is en dan donderdag de laatste etappe naar Monnickendam. Dat zal natuurlijk wel een enorm feest worden, want dat kunnen ze daar wel. Ik geloof zelfs dat ze de Koperen Ploert hebben afgehuurd en de haven hebben afgezet. Misschien komt die Dunken ook wel zingen, dat zou me niet verbazen. Maar ja, de bal is rond.

Mooi. Fijn. Dankjewel. Goede reis en succes! Terug naar de studio.

Graag gedaan.

Ate Vegter, 9 juni 2019

het bloed kruipt…
www.atevegter.wordpress.com/237

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s