1441 de laatste dag

Het regent de hele dag. Dat gebeurt ongeveer zes keer per jaar, weet ik nog uit mijn tijd toen ik in de buitendienst werkte, in weer en wind, dag in dag uit. Dat was in de tijd dat ze bij de Volkskrant ook nog die rubriek hadden, Dag In Dag Uit.

Wanneer het de hele dag regent is er niets zo fijn als een aangenaam dak boven je hoofd te hebben wat niet lekt of wegwaait. Meestal gaat regen gepaard met wind, maar de stormbanden zorgen ervoor dat de caravan en de voortent staan als een huis, voorlopig tenminste, want de wind doet ook nu nog flink z’n best en wanneer alles blijft staan dan gaan wij het zelf binnen enkele uren afbreken.

Naar huis, naar huis, zei Duimelot
Eerst nog wat schrijven, zei Tikkepot
Waar zal het over gaan, vroeg Langejaap
Over Erwin Olaf, zei Korteknaap
Damn! Dan zal ik het lezen, zei het kleine ding

We stappen in de Volvo en rijden door weer en wind naar Den Haag. Erwin Olaf hangt verlengd in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum. Er is geen parkeergarage, maar wel een opgeheven bushalte waar de Polar precies past. Met een vuilniszak als paraplu rennen we naar binnen. Daar omstraalt ons een oase van cultuur en rust met aangenaam oudere kunstbezoekers, zeg maar zoals de ouders van dat keurige vriendinnetje van vroeger.

We nemen een groot besluit en kopen drie museumkaarten. Nu kunnen we het komende jaar alle musea gaan platlopen. Heb ik wat te doen met mijn pensioen. We kopen ook een audiotour, door de meester zelf ingesproken. Dat geeft veel toegevoegde waarde. Ik heb nog nooit zo lang bij een foto gestaan, maar zijn verhalen zijn interessant. In een uur weet ik meer over hem dan daarvoor, hij vertelt zijn leven en zijn werk.

We eten een broodje en gaan dan winkelen. Ook nog een avontuur met dit weer, dus eerst maar naar de Hema voor een paraplu die ze daar tot mijn verbazing umbrella noemen, gaan wij hier allemaal Engels doen? Een duidelijk signaal dat de Brexit niet doorgaat. Eén kaartje voor alle landen, dat is duidelijk. Buiten gekomen regent het niet meer. We gaan naar de Mango en H&M en De Passage, waar we leuke kleren voor Piep kopen.

We sluiten de dag af samen met Jorg met een etentje in de buurt en een toetje bij hem thuis. Leuk om hem weer te zien. Zo leer je Den Haag en je familie wel kennen.

Ate Vegter, 13 juni 2019

www.atevegter.wordpress.com/2016/02/20/421-nu

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s